Legendarni bivši teniser o Đokoviću uoči RG: “On je jedini spreman da pomjera granice”

27.05.2023. | 09:06

Legendarni bivši teniser Džo Mekinro rekao je da je u Đokovićevom cilju da osvoji još grend slemova kako bi bio najbolji u istoriji, a dotakao se i mlađih generacija.

Novak na Rolan Garos stiže kao 3. teniser svijeta.

“Imaće rivale kao što su Alkaras, Rune, a i Medvedev igra dobro, pobijedio je u Rimu. Biće važan i žrijeb, valjda Novaka neće biti na Alkarasovoj polovini. Sve je još interesantnije zbog činjenice da Medvedev stiže kao broj dva. Alkaras je prvi, pa Đoković. Dolaze i drugi igrači poput Runea, ali Alkaras je pokazao da je spreman, a ostali iz mlađe generacije još nisu”, ističe Mekinro, navodi Sportal.

Osvajanjem Rolan Garosa, nakon osvajanja Australijan opena, Đoković bi ostao u igri za kalendarski grend slem, u slučaju da osvoji sva četiri velika turnira u istoj godini.

“Naravno, to je opcija. Njegov izazov je da bude najbolji u istoriji i osvoji više grend slemova nego bilo ko drugi. On je jedini koji je izgleda spreman da obori više rekorda i pomijera granice”, zaključio je Mekinro, koji je i sam osvojio sedam grend slemova, ali nikad ovaj.