Nurkićeve riječi dugo će odzvanjati u glavu Shaquillea O'Neala: Nikad mu niko nije ovako spustio

13.01.2024. | 10:56

Košarkaš Finiksa Jusuf Nurkić našao se na udaru legendarnog NBA centra Šekila O'Nila koji ga je žestoko isprozivao, i to javno.

Naime, O'Nil se javio nakon informacije da će Nurkić tužiti Drejmonda Grina zbog incidenta u kom su nedavno učestvovali. Iako se to na kraju ispostavilo kao netačno, Šekove riječi su ostale zabilježene.

– Ne znam je li istina ili ne, ali želim da se obratim Jusufu Nurkifu… Nurkiću, kako god se zoveš. Priča se o podizanju prijave protiv Drajmonda Grina. Imam problem s tim. To samo pokazuje kakav si mekušac. Uništićeš sve ono što sam ja napravio od visokih košarkaša – rekao je O'Nil i dodao.

 

– Razlog, gospodine, što te je Drejmond udario je taj što zna da mu nećeš uzvratiti. Mekušac si što si uopšte pomislio da podigneš tužbu. Ovo je nešto što bih ti rekao u lice ako bih te vidio. Ne možeš da tužiš nekoga, samo moraš da podigneš svoje veliko dupe i nekom uzvratiš udarac. Šta misliš o tome, mekušac?

Nedugo zatim, javio se i Nurkić koji je demantovao priče o tužbi, piše Telegraf.

– Kao prvo, nikad to nisam rekao. Ljudi izmišljaju razna sranja. Šekilović, ja nisam odavde. Neću uzalud bacati novac i niko se više ne tuče u ovoj NBA ligi.