Legenda kluba: Lejkersi potvrdili da će Lebronov dres biti povučen

01.08.2023. | 12:17

Los Anđeles Lejkersi će povući dres Lebrona Džejmsa kada bude završio svoju igračku karijeru.

Vlasnica ekipe Džini Bas je potvrdila da dres sa brojem prve zvijezde “jezerdžija” biti povučen onda kada on bude završio svoju igračku karijeru, najvjerovatnije u tom timu, ali i kada bude postao stanovnik Kuće slavnih u Springfildu.

“To je standard u NBA kada je povlačenje dresa legendi kluba u pitanju. Nema dileme da će se to dogoditi”, rekla je Bas.

Lebron je donio Lejkersima šampionski prsten 2020. godine u “Bablu” kada je nastavak sezone i plej-of igran u Orlandu poslije prekida zbog pandemije koronavirusa.

On je bio najbolji igrač ekipe koja je osvojila 17. titulu NBA šampiona, a dres Lejkersa nosi od 2018. godine.

Džejms će u decembru napuniti 39 godina i ima ugovor sa zlatno-ljubičastima do ljeta sljedeće godine uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Ukoliko bude odigrao i tu sezonu zaradiće 50 miliona evra.

Broj na dresu koji će biti povučen se još ne zna, jer je do sada nosio šesticu, ali u narednoj sezoni će opet nositi 23. Razlog za to je što su svi timovi iz lige odlučili još ranije da povuku broj 6 iz upotrebe u čast legendardnog Bila Rasela, nakon njegove smrti.

Očekuje se da kao i Lejkersi jednog dana i Klivlend i Majami takođe povuku Lebronov dres pod svodove svojih dvorana, prenosi Telegraf.