Legenda hvali Jokića na sva usta: Ulazi u top 10 najboljih igrača svih vremena u NBA ligi

26.01.2022. | 13:33

Sinoć smo gledali magiju Nikole Jokića u NBA ligi pošto je ostvario magičan dabl-dabl u novoj pobjedi Denvera nad Detroitom, a pohvale su stigle i od Džordž Karla, legendarnog NBA trenera.

Ovaj čuveni stručnjak je uvjeren da Džoker ulazi u top 10 najboljih igrača svih vremena u NBA ligi prije svega zbog svog maestralnog učinka ove, kao i prošle sezone.

Podsjećanja radi, Jokić je sinoć ostvario maestralan dabl-dabl učinak od 28 poena i 21 skoka, a nedostajala mu je samo jedna asistencija (9) za novi trostruki dvocifren učinak, međutim i pored toga on je ponovo ispisao istoriju.

Naime, Jokić je postao prvi igrač u istoriji lige koji je u prvih 500 utakmica u najjačoj ligi svijeta upisao više od 5.000 skokova i 3.000 asistencija. A upravo je to bio povod da se oglasi i čuveni stručnjak, koji je jedan od devet trenera NBA istorije sa 1.000 pobjeda u ligi.

“Rekao sam prošle nedjelje da je Nikola Jokić na putu da postane 10 najboljih igrača svih vremena. Ali taj status, za igrača, zahtjeva osvajanje prvenstva. Mogu li u Denveru da naprave tim koji će podržati tu putanju”, napisao je Karl na Tviteru.

Pored toga što je sinoć opet pomjerio granicu, Džoker je oborio rekord kluba svojom osmom utakmicom sa po najmanje 20 poena i skokova, a nove rekorde napašće već 27. januara protiv Bruklina na gostovanju.

Oznake: Jokić