Legenda Barselone kritikuje čelnike kluba: Ne želim da govorim loše, ali nešto nije u redu

23.10.2020. | 17:10

Legenda Barselone Đerar Pike kritikovao je čelnike kluba zbog odnosa prema Leu Mesiju dan uoči el klasika sa Realom (subota, 16 sati).

“Ne želim da govorim loše stvari, iako bi bilo opravdano. Sramno je da je klub plaćao agenciju da kritikuje igrače na društvenim mrežama. Predsjednik mi je rekao da nije znao ništa o tome, ali čovjek koji je stajao iza kampanje još radi u klubu. Takođe, situacija sa Leom je bila užasna. Najbolji igrač Barselone svih vremena je došao u situaciju da šalje pismo da želi da ode, jer niko nije razgovarao sa njim. Leo će jednog dana otići, ili će da završi karijeru, a on je zaslužio da se stadion odmah nazove po njemu. Nešto nije u redu – nije u redu da Gvardiola, Ćavi, Pujol, Valdes… nemaju nikakvu ulogu u klubu. To nije Barselona”, rekao je Pike.

Pike je prije dva dana potpisao novi ugovor sa klubom, pristao na veliko smanjenje plate, ali kaže da razumije igrače koji ne žele to da urade.

“Ja sam kapiten i predstavljam tim. Svaki igrač može da odluči šta da radi. Ja sam odlučio da pristanem na smanjenje, jer mi je Barselona mnogo dala, to je moj klub i želim da pomognem. Drugi ne moraju, potpuno je razumljiv njihov stav i niko nikome ništa ne zamjera”, rekao je Pike, piše Srpskainfo.

Oznake: Barselona, Kritika