Lana Pudar nakon istorijskog uspjeha: Ovo je posebna medalja VIDEO

15.02.2024. | 21:56

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam rivalki.

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Nekoliko sati nakon što su se slegle emocije, sama Lana se obratila svima i podijelila utiske nakon osvojene bronze, piše Una.

Na početku se zahvalila svima koji su bili danas na bazenu i koji su joj pružili ogromnu podršku.

“Veliko hvala svima koji su me bodrili iz svojih domova i koji su mi poslali veliki broj lijepih čestitki. Mnogo mi znači što sam imala najveću podršku do sada”, kazala je Pudar.

Potom se osvrnula i na samu utrku, te otkrila da je u Dohu došla bez ikakvih očekivanja.

“Imala sam manje probleme, odnosno poteškoće na pripremama za ovo takmičenje, tako da ova medalja zaista jeste posebna i daje mi veliki motiv za daljnji rad. Glavno je tek predamnom, vidjećemo šta naredni period donosi, u svakom slučaju mnogo rada”, zaključila je Lana.