Lalatovićeva sudbina staje u 90 minuta: Borac mora da trijumfuje u derbiju

24.07.2022. | 08:57
Derbi drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva igra se danas od 17 časova u Novom Gradu.

Jedna od najvećih bh. utakmica u posljednjih par decenija zbog rekonstrukcije terena na “Gradskom stadionu” u Banjaluci, koja će trajati još mjesec i po dana, biće odigrana na novogradskom stadionu “Mlakve”.

Poslije mnogo turbulencija zbog ispadanja iz Evrope, Borac je na startu remizirao sa Slogom iz Doboja (2:2), što je rezultovalo ostavkom trenera Nenada Lalatovića, koja nije prihvaćena od strane klupskog rukovodstva.

Možda baš zbog cijele situacije, Lalatović je na konferenciju za štampu pred derbi sa Sarajevom poslao svog pomoćnika Dragana Šarca, koji je u uvodnom izlaganju u superlativu govorio o “bordo” klubu.

– Očekuje nas veliki derbi protiv Sarajeva, koje se dosta pojačalo ove sezone. Stigli su dosta dobri novi igrači zajedno sa novim trenerom, koji je prošle godine osvojio Kup BiH sa Veležom (Feđa Dudić, prim. aut.). Sigurno će se taktički dobro pripremiti kao i mi, znamo da nam znači, kao i njima, a mislim da su šanse 50:50. Mi smo domaćini, ali šteta je što ne možemo da igramo u Banjaluci već u Novom Gradu. bez obzira, daćemo maksimum svi – od klupe, stručnog štaba i svi u ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo da osvojimo tri boda – rekao je Šarac.

Šarac se još jednom osvrnuo i na eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu konferencije od B36 Toršavna sa Farskih Ostrva.

– Teško nam je palo, pogotovo to ispadanje iz Evrope, ali ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo da se borimo. Vjerujem da se svlačionica digla na visok nivo, igrači su svjesni zajedno sa stručnim štabom i svima u klubu koliko nam je važna ova, ali i svaka naredna utakmica. Borićemo se i samo kvalitetom ćemo zaslužiti sreću, navode “Novosti”.

Borac nije poražen u posljednjih šest međusobnih mečeva protiv “bordo” kluba, a posljednju domaću utakmicu izgubio je prije nešto više od dvije godine (0:2). Junak tog susreta, koji je obilježio i prekid zbog nestanka struje usljed kvara na reflektorima, bio je Benjamin Tatar, koji će u nedjelju na “Mlakvama” predvoditi napad crvenog-plavih.

Nenad Lalatović i njegov stručni štab svjesni su činjenice da bi usljed negativnog rezultata mogli da ostanu bez posla. nema sumnje da će temperamentni stručnjak pokušati da maksimalno motiviše ekipu.