Lalatović srčan: Dao bih 10 godina života da osvojim titulu sa Borcem!

15.06.2022. | 21:16

Novi trener Borca, Nenad Lalatović, posebno je zahvalan potpredsjedniku kluba Bogoljubu Zeljkoviću i ljudima koji vode klub, jer se u Banjaluci osjeća kao kod svoje kuće.

Srpski trener Nenad Lalatović novi je trener banjalučkog Borca, govorio je o svojim prvim utiscima u Banjaluci, kao i pripremama za izazove koji ga očekuju u narednom periodu. Posebno se zahvalio potpredsjedniku kluba Bogoljubu Zeljkoviću i ljudima koji vode klub, jer se u Banjaluci osjeća kao kod svoje kuće.

“Prvi utisci u Banjaluci su sjajni, ovdje sam prihvaćen kao da sam rođen u Republici Srpskoj. Moram da kažem da su ljudi izvanredni, lijepo su me prihvatili i olakšavaju mi boravak jer sam ipak udaljen od svoje kuće. Želio bih da se zahvalim svim ljudima iz kluba koji su mi omogućili da imam sjajne uslove, pogotovo Bogoljubu Zeljkovića koji mi pruža sve ono što mi je potrebno ovdje – rekao je na početku razgovora Lalatović.

Pred Lalatovićem je veliki izazov u narednom periodu jer ekipa mora spremno da dočeka nastup u Evropi i Premijer ligi BiH

“Sigurno da je veliki rad pred nama jer je ekipa nova. Trenutno radimo na dovođenju novih igrača, uigravamo ih i fizički pripremamo za sve ono što nas očekuje. Sigurno neće biti nimalo lako, ali moj posao je da se uvijek susrećem sa novim igračima i moram da ih spremim, a nastojaću da Borac bude bolji ove sezone u odnosu na prethodnu”, poručio je Lalatović.

Moram da kažem da je Premijer liga BiH dosta drugačija od Superlige Srbije, jer se u Srbiji zna da će prvak biti Crvena zvezda ili Partizan, a u Premijer ligi BiH se prvak ne zna i svako svakoga može da pobijedi. U Srbiji Crvena zvezda i Partizan mogu da imaju po 20 pobijeda u nizu, a u ligi BiH je to nemoguće i izjednačenija je nego u Srbiji. Crvena zvezda i Partizan su naravno dva najveća kluba u Srbiji, imaju najkvalitetnije timove i uvijek su zasluženo prvi, a ja naravno više volim kad je Zvezda prva – istakao je Lalatović.

Borac imao zaista jaku želju za angažmanom Lalatovića, a očekivanja su da se titula prvaka države vrati u Banjaluku, prenosi Aloonline.

“Liga BiH, Borac kao klub i Banjaluka kao grad su zaista imali volju i želju da me angažuju, a i ja sam želio da dođem da radim na ove prostore. Očekivanja u narednoj sezoni su da budemo još bolji nego ove, a moja velika želja kao trenera je da osvojim jedan od dva trofeja. Najsrećniji na svijetu bih bio i dao bih deset godina svog života da osvojim titulu sa Borcem i to bi bio moj najsrećniji dan u životu. Od takmičenja u Evropi očekujem da prođemo prvo kolo, a neće sigurno biti lako jer igramo protiv ekipe koja je u takmičarkoj formi, jer im je prvenstvo već u toku. Naš protivnik je 11 puta bio prvak svoje države i neće nam biti nimalo lako, ali ćemo dati sve od sebe da prođemo u drugo kolo i mislim da smo favoriti u toj utakmici”, rekao je na kraju razgovora Lalatović.

Inače, novi trener Borca je u prethodnoj sezoni predvodio Radnički iz Kragujevca.

U dosadašnjoj karijeri trenirao je Crvenu Zvezdu, Vojvodinu, Radnički iz Niša, Čukarički, Borac iz Čačka, Voždovac, Proleter, Srem, saudijski Al – Batin, a bio je i selektor U21 i U21 selekcija Srbije.