Lalatović preuzeo ukrajinski klub: Ja sam na strani Ukrajine

10.07.2023. | 14:20

Nenad Lalatović predstavljen je kao novi trener ukrajinske Zorje gdje je govorio na predstavljanju, a njegovo obraćanje nije se svidjelo baš svima u zemlji odakle on dolazi.

“Prije svega želim ponoviti da mi je drago što sam u Ukrajini i što radim ovdje. Pokazao sam da se ne bojim i da sam 100 posto uz Ukrajinu i njen narod”, izjava je Lalatovića koja je podigla dosta prašine u Srbiji.

“Želim da se užas u Ukrajini što prije završi i da se Zorja vrati u svoju kuću”, dodao je srpski trener i tako otvoreno stao na stranu Ukrajine u ratu sa Rusijom.

Zorja je prije ruske invazije domaće utakmice igrala u gradu Luhansku koji je pao u ruke ruskih snaga, zbog čega su već neko vrijeme primorani biti domaćini negdje drugo.

Lalatović je ostatak predstavljanja o sebi govorio isključivo u superlativu, nabrajajući svoja trenerska dostignuća.

“Jedan sam od najboljih srpskih trenera. To govore rezultati koje sam postigao u prethodnih 11 godina. Vodio sam preko 500 utakmica u dosadašnjkoj karijeri i imam 52 posto uspješnosti. Svaku drugu sam od tih 500 utakmica pobijedio. Nijedan domaći trener nema takve rezultate. Uz to sam imao 27 ili 28 posto neriješenih i samo 20 poraza. To govori da ćemo igrati napadački nogomet, uvijek na gol više. Pokušaćemo da pobijedimo svakog rivala. Ja tako igram već 11 godina”, poručio je Lalatović.