Lajpcig “šokirao” PSŽ: Francuzi sebi zakomplikovali prolaz u Ligi šampiona FOTO

05.11.2020. | 08:00

Fudbaleri Čelsija su sa 3:0 pobijedili Ren, Lajpcig je pobijedio PSŽ sa 2:1, dok je Sevilja došla do preokreta i slavila sa 3:2.

Čelsi i Ren nisu odigrali najzanimljiviju utakmicu na Stamford Bridžu, ali i pored toga je Čelsi bez većih problema oduševio navijače i osvojio sva tri boda.

Već u 10. minutu utakmice Ren je napravio veliku grešku i bio je to jedanaesterac za Čelsi kada je oboren Timo Verner, a isti igrač je preuzeo odgovornost i doveo Engleze do vođstva.

Nije bilo mnogo dešavanja u nastavku prvog poluvremena, a onda defanzivac francuskog predstavnika pravi i drugi penal, dobija drugi žuti i crveni karton i Ren ostaje sa desetoricom, a Čelsi stiže do velikih 2:0.

Na konačnih 3:0, postavio je Tami Abraham u 50. minutu utakmice i Čelsi bez većih problema dolazi do važna tri boda poslije dva gola sa “bijele tačke”.

Možda i najzanimljivija utakmica bila je između Sevilje i Krasnodara, odigrana na Ramon Sančes Pishuanu.

Krasnodar je poveo već u 17. minutu, a samo četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0, kada je gost iz Rusije dobio jedanaesterac i Markus Berg ga je pretvorio u gol.

To je bio treći penal večeri, a nije se igralo ni 20 minuta. U nastavku, vidjeli smo dosta uzbuđenja. Sevilja je pred kraj prvog poluvremena smanjila na 2:1 i u isto vrijeme je gol pao u Lajpcigu i Londonu, jer je Čelsi takođe sa penala uvećao prednost.

Poslije tog gola Rakitića, desio se novi haos. Isključen je Navas zbog oštrog prekršaja. U nastavku je Sevilja igrala sa desetoricom fudbalera, ali je En Nesiri bio nerješiva enigma za Krasnodar.

Postigao je sljedeća dva gola u kratkom vremenskom periodu i Sevilja pravi herojski čin i dolazi do nevjerovatnog preokreta! Pošto do kraja nije bilo golova, Sevilja je sa 3:2 slavila na najnevjerovatniji način – preokretom sa desetoricom!

Lajpcig je kao domaćin uspio da šokira i preokrete rezultat protiv Pari Sen Žermena i upiše pobjedu rezultatom 2:1, iako su ih mnogi otpisali prije samog početka utakmice.

PSŽ je poveo već u 6. minutu zahvaljujući sjajnom Anhelu Di Mariji, ali je on napravio veliku grešku nakon tog gola jer je nešto lošije izveo jedanaesterac i Gulaši je to odbranio bez većih problema.

Prokockali su šansu da u gostima brzo dođu do dva gola prednosti i to im se obilo o glavu. Do kraja poluvremena je Razenbal Lajpcig uspio da izjednači, a sjajnom igrom u nastavku i da preokrene na 2:1.

PSŽ je ubrzo ostao sa igračem manje, a u samom finišu je isključen i Kimpebme i PSŽ je sa devet igrača na terenu zabilježio poraz u Njemačkoj i sebi dodatno otežao situaciju oko prolaska u narednu fazu Lige šampiona.

Fudbaleri Dinama iz Kijeva, koji su u Kataloniju doputovali sa samo 13 fudbalera, pružili su jak otpor Barseloni izgubivši 2:1 u trećem kolu Lige šampiona.

Izabranicima Mirčee Lučeskua predviđao se ubjedljiv poraz na Kamp Nou, međutim oni su sve dementovali pruživši odličnu partiju.

Posebno je briljirao mladi golman Kijevljana – Ruslan Nešeret.

Čuvar mreže Dinama rođen je 2002. godine i ovaj meč pamtiće do kraja života. Talentovani golman branio je nevjerovatno zaustavivši čak 11 od 13 šuteva u okvir gola.

Očekivano, katalonski gigant je dominirao, međutim daleko od toga da Dinamo nije imao svoje šanse.

Baš kao što je gostujući golman sjajno odbranio, isto je radio i Mark-Andre ter Štegen. Nijemac je imao nekoliko fenomenalnih intervencija i zaslužan je što Barsa nije primila više od jednog gola.

Specijalizovani sajt “SofaScore” Nešeretu je dao ocjenu 9,5!

Domaći tim poveo je već u petom minutu. Strijelac iz penala bio je Lionel Mesi. U srpskom narodu česta je izreka “po jutro dan poznaje”, međutim to ovoga nije bio slučaj.

Barselona je imala više prilika, što je bilo i očekivano, a na poluvrijeme je otišla sa svega golom prednosti.

U drugom poluvremenu Pike je povisio na 2:0, te se činilo da će tim Ronalda Kumana rutinski privesti meč kraju, ali gosti se nisu predavali.

Cigankov je u 75. minutu smanjio na 2:1 i do kraja meča rezultat se nije mijenjao. Gosti su, uprkos porazu, odigrali herojsku partiju i mogu da budu ponosni igrom.

U istoj grupi fudbaleri Јuventusa pobijedili su na gostovanju Ferencvaroš. Mađarski predstavnik nije pružio jači otpor i “Stara dama” je zasluženo slavila.

Golove su postigli Morata, dva puta, Dibala i viđen je autogol. Јedini strijelac za Ferencvaroš bio je Boli u 90. minutu.

Meč Klub Briža i Borusije iz Dortmund riješen u prvom poluvremenu. Torgan Azar je dva puta zatresao mrežu, Haland jednom i do kraja se nije mijenjao rezultat – 0:3, piše B92.