Lajović prošao u drugo kolo: Jeo sam ćevape u Banjaluci kada sam osvojio čelendžer 2015. godine

18.04.2023. | 17:03

Sjećam se da sam 2009. ispao u kvalifikacijama u Banjaluci, a da sam 2015. godine osvojio čelendžer. Tada sam bio u hotelu Bosna i jeo sam ćevape. Do sada još uvijek nisam imao priliku da ih jedem, poručio je na konferenciji za novinare srpski teniser Dušan Lajović, nakon plasmana u drugo kolo Srpska opena.

On je istakao da je teniski kompleks u Banjaluci drugačiji nego tokom čelendžera.

“Što se tiče kompleksa, sigurno je da nije isto, jer se sada još bolje sređeno, tu je veliki stadion, što tada nije bilo. Sve je jako lijepo. Osjećam se kao kod kuće, jer sma zaista i geografski blizu svojoj kući”, kazao je Lajović koji je u prvom kolu Srpska opena savladao sunarodnika Filipa Krajinovića.

Lajović je rekao da je u meču presudila njegova bolja forma u poslednje vrijeme, kao i mirnoća u ključnim trenucima. Istakao je da su uslovi za igru bili veoma teški.

“Ne odgovaraju ni meni ovako teški uslovi za igru. Ali mislim da je presudilo što sam ja u boljoj formi u posljednjih mjesec ipo dana. Nadam se da će se on uspjeti vratiti na pravi put. Bio sam mirniji u odlučujućim poenima. Ta jedna strana i dalje je klizava od juče, pa čim sam prešao na drugu stranu znao sam da će biti lakše.

Taj zadnji gem sam dosta mirno odigrao, našao sam pravi ritam. Jako se dobro poznajemo, tako da tu nije bilo tajni”, kazao je Lajović, te dodao da mu je najgore u svemu što je morao da igra protiv dobrog prijatelja.

Lajovićev protivnik u drugom kolu, biće pobjednik meča još jednog Srbina Hamada Međedovića i Gregoara Barera iz Francuske.

“Ako Hamam pobijedi, možda bude prava Srpska open. Nisam igrao ni sa jednim od njih. Bolje bi naravno bilo da to bude Hamad”, naveo je Lajović.