Lajović ispao na startu turnira u Dohi

09.03.2021. | 19:16

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je na startu turnira u Dohi od Mađara Martona Fučoviča rezultatom 0:2, po setovima 6:7, 3:6.

Iako bolje rangiran na ATP listi i sa epitetom blagog favorita, Lajović nije uspio da dođe do pobjede i plasmana u drugo kolo.

Srbin je prvi došao do brejka u sedmom gemu prvog seta, ali je odmah u sljedećem dozvolio da Mađar uzvrati.

Neizvjestan je bio 12. gem, u kom je Lajović na svoj servis spasao tri brejk i set lopte, pa se otišlo u taj-brejk, gdje je dosta bolje odigrao Fučovič i dobio ga sa 7:3, te poveo u setovima.

Srpski teniser je već u drugom gemu drugog seta imao priliku da dođe do brejka, ali tri šanse nije iskoristio.

Mađar se izvukao i već u sljedećem gemu na servis Lajovića pravi odlučujući i jedini brejk u drugom setu, koji mu je na kraju, ispostavilo se, donio trijumf i prolaz dalje.

Bio je ovo prvi duel Lajovića i Fučoviča ikada, a mađarski teniser u drugom kolu čeka pobjednika duela u kom su se sastali Lojd DŽordž Haris i Stan Vavrinka. Taj meč je u toku.

Na turniru u Dohi nastupa još jedan srpski teniser, Filip Krajinović, koji će do kraja večeri odigrati svoj meč prvog kola protiv Davida Gofana, prenosi Srna.

Oni su se do sada sastajali pet puta, Srbin vodi sa 3:2 u pobjedama, ali je posljednji okršaj dobio Gofan lako i ubjedljivo, na Ju-es openu sa 3:0.