Lajović ili Rubljov – šta kažu navijači: Srpska open se bliži kraju, slijedi ono najzanimljivije

23.04.2023. | 13:33

ATP turnir Srpska open stigao je do samog kraja.

U 14 časova na centralnom terenu trebalo bi da počne finale u kome se sastaju drugi nosilac i branilac trofeja Andrej Rubljov iz Rusije i srpski teniser Dušan Lajović, koji će imati priliku da prvi put osvoji ovaj pehar.

Šanse su, kažu sagovornici Nezavisnih ipak više na strani ruskog tenisera, jer je, kako kažu prije svega više odmorniji od Lajovića koji je na turniru igrao jako teške i višečasovne mečeve.

Iako je Rus na papiru veliki favorit, Duci se nipošto ne smije otpisati, prvenstveno nakon dva spektakularna duela u četvrtfinalu i polufinalu u kojima je savladao prvog nosioca i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, a potom i četvrtog nosioca i svog sunarodnika Miomira Kecmanovića i tok nakon što je izgubio prvi set.

Posjetioci polako pristižu i teniski kompleks i nema sumnje da će centralni teren biti popunjen do posljednjeg mjesta kada finale počne.

Nenad iz Bijeljine kaže da će trofej osvojiti Rubljov.

“Rus je kvalitetniji, a Lajović je umoran”, navodi on.

Ističe da je u Banjaluku stigao juče ujutru, ali da organizacija nije onakva kakvu je očekivao, i to samo u jednom smislu, a to je dostupnost karata.

“Vatreni sam navijač Novaka Đokovića, ali nije bilo teorijske šanse da se dođe do karte. Juče mi je na deset minuta do završetka drugog polufinala neki klinac od 10 godina prišao i nudio mi nekoliko karata, vjerovatno je bio sin od tapkaroša i to po skoro džaba cijeni. To mi je iskreno najveća zamjerka, jer su se karte očigledno ne samo kupovale već i dijelile nekim dvorskim firmama, a oni su to preprodavali”, kaže Nenad i dodaje da na sam kompleks i drugu organizaciju nema nijednu zamjerku.

Anja je iz Mostara doputovala u Banjaluku jutros zbog finala. Poručuje da odavno prati Rubljova pa je prema tome za nju on veći favorit.

“Rubljov svakako. Iskreno, nisam mnogo pratila Lajovića pa ne mogu da kažem kakav je igrač”, navodi Anja.

“Navijaću za Lajovića jer je naš”, poručuje Ranko Petković.

“Gledao sam meč protiv Novaka, odigrao ga je fantastično. Pa kud je baš našao da odigra protiv Novaka tako”, dodaje on uz osmjeh.

I Božidar iz Banjaluke će navijati za Lajovića.

“Ja bih volio da bude Lajović. Ali mislim da će umor presuditi. Mada, vidjeli ste i juče kako se borio. Tako da to ne mora ništa da znači. Vidjećemo”, kazao je on.

Nemanja iz Banjaluke vjeruje u pobjedu Dušana Lajovića.

“Naravno da ću navijati za Ducija. Jeste umoran, ali mislim da ima šanse da pobjedi. Nisam ranije imao priliku da pogledam nijedan meč, jer sam radio, ali će ovo danas biti spektakl”, kazao je ovaj Banjalučanin.

Srpska open dovela je u Banjaluku i Aleksandra koji inače živi u Austriji. Turnir je kaže izvanredan.

“Došao sam da podržim Srpska open. Drago mi je što se kod nas ovako nešto dešava. Hvala porodici Đoković”, rekao je Aleksandar.

“Gledao sam juče oba polufinala. Danas nažalost neću moći gledati jer putujem nazad u Austriju zbog djece koja moraju u školu. Što se finala tiče, mislim da će Rubljov da pobijedi jer je kvalitetniji. Ali naravno da bih volio da to bude Dušan”, naglasio je on, pišu Nezavisne.