Lajović grabi naprijed: Treća uzastopna pobjeda protiv tenisera iz top deset

29.04.2023. | 16:37

Poslije velike borbe maestralnim tenisom Dušan Lajović savladao je Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 6:2, 3:6, 7:6 u drugom kolu Mastersa u Madridu. Srpski teniser upisao je treću uzastopnu pobjedu protiv tenisera iz top deset.

Počelo je bajkovito, kao što je igrao i u Banjaluci, svaki udarac završio je tamo gdje je zamislio da završi, a publika je glasno aplaudirala na svaki jednoručni bekhend koji kao da je izašao iz muzeja.

Pomagao je Lajoviću loš prvi servis Feliksa Ože-Alijasima koji mu je donio priliku da napravi brejk, a srpski as iskoristio je ne samo jednu već dvije šanse i dva puta oduzeo servis Kanađaninu.

Dušan je dobio 86 odsto poena na prvi servis, dok je upisao i šest vinera uz samo jednu neiznuđenu grešku.

Problemi su se javili u drugom setu, kada je Alijasim znatno poboljšao prvi servis i počeo da igra daleko sigurnije i agresivnije. Iskoristio je svoju drugu brejk priliku i uspio je Feliks Dušanu da oduzme servis, a brejk je sačuvao sve do kraja.

U treći set Dušan je ušao odlično, izuzetno je pogađao sve što je zamislio međutim Feliks je održi visok procenat ubačenog prvog servisa i brejka nije bilo na vidiku. Do dvanaestog gema nije bilo brejk lopti, kada je do nje prvi stigao Lajović, a time ujedno dobio i šansu da završi meč.

Servisi su spasli Alijasima pa se ušlo u taj-brejk, a tu je uslijedila teniska rapsodija srpskog tenisera. Poveo je sa 5:0, a potom je imao i 6:2 odnosno četiri meč lopte. Prve tri je spasao Kanađanin, ali onu posljednju nije mogao jer je Dušan raspalio forhend koji ga je odveo u treće kolo i donio mu novu, ogromnu pobjedu u ovoj fantastičnoj sezoni.

“Svaki novi dan u Madridu donosi mi više samopouzdanja, definitivno danas sam osjećao da ulazim da pokažem svoju igru i znao sam da imam šanse ako igram najbolje što umijem, dobar osjećaj, ali moram da budem oprezan jer je lako izgubiti to samopouzdanje”, objasnio je Lajović poslije meča.

Srpski teniser istakao je da imao težak zadatak, ali da mu je dobra igra uz Banjaluke pomogla da samo nastavi pravim putem u španskoj prestonici.

“Bio je veoma težak meč, Feliks je igrač koji ne daje mnogo ritma, sa druge strane jako sam dobro kontrolisao bitne momente u meču, a samopouzdanje koje sam prenio iz Banjaluke mi je pomoglo”, objasnio je Lajović.

Za osminu finala srpski teniser boriće se protiv Јana Lenarda Štrufa koji ga je pobijedio u sva tri njihova međusobna duela.

“Nikada ga nisam pobijedio, biće to još jedan težak meč, nadam se da ću moći da pobijedim”, poručio je Lajović.