Lacio tek sad zvanično u Ligi šampiona

06.08.2020. | 22:01

Pošto je u posljednjem kolu Serije A izgubio treće mjesto na tabeli, postojala je teoretska šansa da Lacio ostane i bez Lige šampiona. Ta šansa nije bila bogzna kako velika, ali – postojala je.

Pošto je večeras Roma ispala iz Lige Evrope (Sevilja dobila 2:0) i ta minimalna mogućnost da Lacijali ostanu bez elite iduće sezone nestala je.

O čemu se radi?

Zbog UEFA ograničenja da više od pet ekipa iz jedne države ne može da igra u istoj sezoni Lige šampiona, Rimljani su u slučaju čudesni rezultata svog gradskog rivala (osvajanje LE), te senzacionalnog trijumfa Napolija u Ligi šampiona, mogli da izvise. Kako? I Napoli i Roma završili su sezonu u Seriji A izvan TOP 4. Osvajanje Lige Evrope od strane Vučice značilo bi da ona ide direktno u LŠ, nevezano za poziciju u šampionatu, a slično bi bilo i slučaju Napolija. Prvak Evrope, makar ispao u drugu ligu, mora da brani krunu po propozicijama…

Dakle, četvrto mjesto u Seriji A u tom slučaju izgubilo bi na značaju i Lacio bi zadesila zaista nevjerovatna sudbina. U takvom čudesnom scenariju Italiju bi u Ligi šampiona predstavljali: Juventus, Inter, Atalanta, Napoli i Roma.

 

Izvor:(mozzartsport.com)