Lacio čeka ponude, a mediji tvrde – zna gdje ide: Sergej dogovorio uslove sa velikanom

03.05.2022. | 21:13

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić biće jedan od traženijih igrača tokom predstojećeg ljeta.

Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić (27) će narednog ljeta gotovo sigurno napustiti Lacio i pojačati neki od najvećih evropskih klubova. U prethodnom periodu pričalo se o Real Madridu, Pari Sen Žermenu i Mančester junajtedu – što je Mateja Kežman demantovao, a sada iz Italije stiže prava bmba!

Kako prenosi “Gazeta delo sport”, Sergej Milinković-Savić dogovorio je lične uslove sa Juventusom.

Po njihovim informacijama, srpski fudbaler je pristao na petogodišnji ugovor po kojem će zarađivati čak četiri miliona evra godišnje, a tu su i bonusi koji će se odnositi na broj odigranih mečeva, učinak na njima i osvojene trofeje u crno-bijelom dresu.

Tako su Sergej i Juventus uradili dio posla za koji italijanski mediji vjeruju da je bio lakši u ovim pregovorima. Sada velikanu italijanskog i evropskog fudbala ostaje da se dogovori sa Lacijom, odnosno predsjednikom Kaludijom Lotitom, koji ranije nije volio da sarađuje sa timom iz Torina. Pitanje je da li se to promijenilo i koliko novca bi ga ubijedilo da proda najboljeg igrača u Juventus.

Takođe, u timu iz Rima i dalje se nadaju konkretnim ponudama iz Madrida, Pariza i Mančestera, što bi dodatno podiglo cijenu srpskog asa. Ukoliko se neki od tih timova uključi u borbi, Lacio bi mogao da zaradi i preko 70 miliona evra, a Sergej postane jedan od najskupljih fudbalera sa ovih prostora.

Kao adut u pregovorima Juventus će koristiti Dušana Vlahovića koji bi postao Sergejev saigrač, ali i fudbalera koji nije u njihovom klubu. Želju Milinković-Savića da se preseli u Torino crno-bijeli će Laciju pravdati i pominjanjem njegovog brata Vanje, koji brani u gradskom rivalu. Iako ne bi bili saigrači, život u istom gradu svakako bi bio dobar za braću koji nose dres srpske reprezentacije, prenosi Mondo.

Interesovanje velikih klubova za veznog igrača nije iznenađenje jer on i ove sezone igra na visokom nivou. U Seriji A ima dvocifren broj golova i asistencija, a u sezoni je odigrao čak 44 meča u svim takmičenjima.