Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo: Istočno Sarajevo domaćin biciklističke trke

10.08.2021. | 18:00

Istočno Sarajevo će od četvrtka, 12. avgusta, biti domaćin kvalifikacione biciklističke trke UCI Gran Fondo serija 2021, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u biciklizmu, koje će u oktobru biti održano u Istočnom Sarajevu.

U revijalnom dijelu ovog velikog sportskog događaja Škola sporta “Sportakus” i Biciklistički klub “MTB Foris” organizovaće trke za djecu Istočnog Sarajeva.

Djeca se mogu takmičiti na biciklu, trotinetu i rolerima, a medalje će biti obezbijeđene za sve učesnike.

“Dođite da se družimo, takmičimo i pokažemo da je Istočno Sarajevo grad sporta i srdačan domaćin”, saopšteno je iz Gradske uprave.

U okviru ceremonije otvaranja biciklističke trke u četvrtak, 12. avgusta, od 18.00 do 19.00 časova, na parkingu ispred Sportske dvorane Srbija “Sportakus” i “MTB Foris” organizuju roler-kros, troti-kros trku i test spretnosti za bicikliste, te preuzimanje startnih paketa i startnih brojeva za bicikliste koji će voziti biciklističku trku u nedjelju, 15. avgusta.

U nedjelju u 10.00 časova, poslije zvaničnog početka trke, biće održana biciklistička trka u dužini od 6,32 kilometra i to u kategoriji do 12 i više od 12 godina starosti.