Kvalifikacije za Svjetsko fudbalsko prvenstvo: Danas na programu 15 utakmica, prvi startaju Francuzi

28.03.2021. | 11:45

U kvalifikacijama za Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru naredne godine u evropskoj zoni danas će biti odigrano 15 utakmica.

Program će otvoriti Francuzi od 15 časova, koji će u Kazahstanu pokušati da nadoknade dva ispuštena boda sa starta kvalifikacija protiv Ukrajine na domaćem terenu.

Tri časa kasnije, Engleska će gostovati Albaniji, a Španija u Gruziji, kao apsolutni favoriti. Španci će pokušati, kao i Francuzi, da se “izvade za kiks” na svom terenu protiv Grčke, sa kojom su odigrali 1:1.

U večernjem terminu od 20.45 časova Italiju čeka gostovanje kod Bugarske, koja je na startu dočekala Švajcarsku i izgubila 3:1, dok NJemačka, nakon laganog trijumfa protiv Islanda, ide u Rumuniju, koja je u sjajnoj utakmici na startu ciklusa savladala Sjevernu Makedoniju sa 3:2.

Od ostalih mečeva, Danci ne bi trebali da imaju problema sa Moldavijom, Austrija sa Farskim Ostrvima, Sjeverna Makedonija protiv Lihtenštajna i Poljska protiv Andore. Zanimljivo i neizvjesno bi moglo da bude u duelima Izraela i Škotske, Ukrajine i Finske, Švajcarske i Litvanije i tzv. Kosova i Švedske.

U 15 časova sastaju se Kazahstan i Francuska, a u 18 Albanija i Engleska, Jermenija i Island, Danska i Moldavija i Gruzija i Španija.

Utakmice u 20.45 časova igraju Austrija i Farska Ostrva, Bugarska i Italija, Izrael i Škotska, tzv.Kosovo i Švedska, Sjeverna Makedonija i Lihtenštajn, Poljska i Andora, Rumunija i NJemačka, San Marino i Mađarska, Švajcarska i Litvanija, te Ukrajina i Finska.