Kvalifikacije za SP: Ubjedljive pobjede Poljaka, Nijemaca, Španaca, nula Italije

05.09.2021. | 23:01

U sedam mečeva odigranih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru u nedjelju u večernjem terminu, pobjede su upisale reprezentacije Belgije, Njemačke, Rumunije, Poljakse i Španije.

Evropski šampion Italija upiasao je još jedan remi, a pobjednika nije bilo ni u duelu reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova i Grčke.

Belgija je bila ubjedljiva protiv Češke i slavila je rezultatom 3:0.

Pobjedu Belgijanaca najavio je već u osmom minutu Romelu Lukaku, da bi u finišu prvog poluvremena Crveni đavoli udvostručili prednost golom Edena Azara.

Ispostavilo se da je konačan rezultat postavio Aleksis Salemakers u 65. minutu na dodavanje Romelua Lukakua iako su domaći imali niz odličnih prilika do kraja meča.

Belgija u šestom kolu igra protiv Bjelorusije (8. septembra) dok Češka sljedeći meč igra tek u oktobru kada joj u goste Dolazi Vels. Belgija iz pet mečeva ima 13 bodova, Češka je u istom broju susreta osvojila sedam.

U Grupi B odigrana su dva meča.

Španija je bila ubjedljiva protiv Gruzije i slavila je rezultatom 4:0.

Tri gola postignuta su u prvom poluvremenu, a Španija je povela preko Gaje u 14. minutu meča. Soler je dodao gol u 25, a Tores je mrežu zatresao u 41. Gol Gaje iz 33. minuta poništio je VAR zbog ofsajda. Konačan rezultat postavio je Sarabija u 63. minutu. Sarabiji je gol u nadoknadi poništen zbog ofsajda.

Grčka je na gostovanju reprezentaciji Fudbalskog saveza Kosova bila nadomak minimalne pobjede, golom Douvikasa u nadoknadi prvog poluvremena, ali je domaćin u drugom minutu nadoknade došao do boda golom Vedata Murićija.

Španija iz pet mečeva ima 10 bodova pred gostovanje reprezentaciji Fudbalskog saveza Kosova, Grčka je odigrala tri meča i ima tri bodova pred duel sa Švedskom, reprezentacija FS Kosova ima četiri boda iz četiri utakmice, a Gruzija ima samo bod iz pet utakmica.

Dva meča odigrana su i u Grupi J.

Njemačka je bila ubjedljiva protiv Jermenije i pobjedu je upisala rezultatom 6:0.

U prvih 15 minuta Serž Gnabri je dao dva gola – tresao je mrežu u šestom i 15. minutu. Nadovezali su se dalje Marko Rojs i Timo Verner za ubjedljivih 4:0 već nakon prvih 45 minuta.

Hofman je postigao peti gol za Nijemce kojima je u 82. minutu poništen gol koji je Verner postigao iz ofsajd pozicije. Ipak, to nije bio kraj jer je Adejemi pogodio u prvom minutu nadoknade za konačnih 6:0.

Rumunija je pobijedila Lihtenštajn. Oba gola postignuta su prije 20.minuta – Toska se u strijelce upisao u 11. a Manea u 18. minutu.

Njemačka iz pet mečeva ima 12 bodova, Jermenija dva manje, a Rumunija je na devet. Lihtenštajn ima pet poraza.

Poljska je na gostovanju San Marinu slavila 6:1.

Goleadu je otvorio Levandivski u petom minutu, nadovezao se Sviderski, pa još jednom Levandovski. Lineti je zaključio prvo poluvreme, a čim je nastavljeno drugo poluvreme San Marino je stigao do počasnog gola. Strijelac je bio Nani.

Konačan rezultat postavio je Buksa het-trikom i golovima u 67, 92 i 93. minutu, piše N1.

Nakon remija sa Bugarskom, evropski šampioni samo bod su upisali i na gostovanju Švajcarskoj. Meč je završen bez golova, a Italijani su u drugom poluvremenu promašili penal. Neprecizan je bio Žoržinjo.