Kvalifikacije za EP: Remi Srbije i Ukrajine

17.11.2019. | 17:20

Fudbalska reprezentacija Srbije remijem sa Ukrajinom 2:2 (1:1) završila je kvalifikacije za EVRO 2020. Strijelci za selekciju Srbije bili su Tadić i Mitrović.

“Orlovima” je za plasman, osim pobjede, trebao i kiks Portugalije, koja je u Luksemburgu ipak očekivano slavila sa 2:0. Priliku za plasman na EP Srbija će morati da traži u baražu Lige nacija.

Malo je nedostajalo da izabranici Ljubiše Tumbakovića nanesu prvi poraz Ukrajincima, ali, ipak, nisu uspjeli.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića sjajno su otvorili duel na stadionu „Rajko Mitić”. Pristisak naše reprezentacije od starta meča urodio je plodom u 9. minutu kada je šut Tadića rukom zaustavio Matvijenko i skrivio penal. Dušan Tadić bio je siguran izvođač kazne za vođstvo naše reprezentacije.

Ukrajinci stižu do izjenačenja u u 33. minutu golom odličnog Romana Jaremčunka poslije centaršuta Cigankova a sa tim rezultatom se i otišlo na odmor.

I u nastavku meča viđen je dobar fudbal. Srpska reprezentacija stiže do novog vođstva već u 56. minutu kada je Aleksandar Mitrović iskoristio fantastičnu asistenciju Dušana Tadića i postigao svoj deseti pogodak u kvalifikacijama.

Igrala se nadoknada vremena kada je Ukrajina po drugi put stigla do izjednačenja i remija u Beogradu preko “rezerviste” Ertema Besedina.

U drugom meču grupe Portugalija je očekivano slavila u Luksemburgu 2:0, golovima Bruna Fernandeša u 39. i Kristijana Ronalda u 86. minutu.

Na kraju Ukrajina sa 19 i Portugalija sa 17 bodova idu na finalni turnir a Srbiji sa 16 bodova slijedi baraž Lige nacija protiv Norveške u gostima u martu naredne godine.

 

Izvor:(RTS)