Kvalifikaciije za EP: Fudbalerke Srbije saznale imena protivnica

05.03.2024. | 16:40

U utorak je obavljen žrijeb za kvalifikaciije za Evropsko prvenstvo za žene koje će biti odigrano u Švajcarskoj 2025. godine. Reprezentacija Srbije put ka Euru počinje iz Divizije B, iz Grupe 2 u kojoj su još Škotska, Slovačka i Izrael.

Slovenija i Sjeverna Makedonija su zajedno u Grupi 2 Divizije C, Crna Gora je u Grupi 3 Divizije C sa Grčkom, Andorom i Farskim Ostrvima.

Hrvatska je u Grupi 4 Divizije B sa Velsom, Ukrajinom i selekcijom Fudbalskog saveza Kosova, dok je Bosna i Hercegovina u Grupi 2 Divizije B sa Portugalom, Sjevernom Irskom i Maltom.

Prvi put će kvalifikacije izgledati kao turnir Lige nacija. U žrijebu se našla 51 reprezentacija, a samo 16 njih će igrati na Evropskom prventsvu. Švajcarska ima direktno mjesto na šampionatu kao domaćin, a koje su to preostale reprezentacije koje će se naći u Švajcarskoj znaćemo do početka decembra.

Sistem je takav da direktan plasman iz grupne faze kvalifikacija mogu da obezbijede samo prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz grupa u Diviziji A. Detalji baraža objašnjeni su u nastavku teksta.