Kuvalja: Trka Beograd-Banjaluka veliki regionalni događaj VIDEO

16.04.2022. | 22:21

Direktor Međunarodne biciklističke trke Beograd–Banjaluka 2022, Vladimir Kuvalja rekao je za RTRS da je ova trka postala veliki regionalni događaj.

– Sedamdeset odsto ekipa već dolazi pet, šest godina uzastopno i to dovoljno govori o tome kakvi smo domaćini – rekao je Kuvalja i dodao da se organizatori trude da održe visok nivo kvaliteta trke.

On je naglasio da je velika zainteresovanost i podrška građanima svim učesnicima, zbog čega se oni rado vraćaju.

Kuvalja je rekao da biciklizam sve više dobija na značaju, te da je kod nas postao jedan od popularnijih sportova.

On je pozvao Banjalučane i sve koji sutra budu boravili u gradu na Vrbasu da dođu i podrže učesnike trke u posljednjoj etapi.

Podsjećamo, nakon etape od Doboja do Prijedora, vlasnik žute majice je biciklista belgijskog tima Tarteleto Lener Tužel.

Nedjelja je rezervisana za posljednju etapu od Dervente do Banjaluke u dužini od 154,5 kilometara, a cilj je kod Hrama Hrista spasitelja u Banjaluci.

Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka, u kojoj učestvuju takmičari iz 30 zemalja, među kojima su SAD, Kanada, Novi Zeland, Slovenija, Bugarska, Italija i Francuska, startovala je 13. aprila iz Beograda.

Prva trka održana je 2007. godine uz učešće svega pedesetak biciklista na startu, a sada se za ukupnog pobjednika takmiči 175 biciklista, što je, prema pravilima Međunarodne biciklističke unije, maksimalan broj.

Generalni pokrovitelj ove trke je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.