Kup grada Banjaluka: Trofej pripao Željezničar Sport timu

06.06.2019. | 22:48

Fudbaleri Željezničara sa Predgrađa osvojili Kup Grada Banjaluka pobjedom nad Borcem 2:1. Crveno-plavi promašili penal u sudijskoj nadoknadi.

Poslije uzbudljivog finala i dramatične završnice Željezničar je stigao do trijumfa 2:1 i drugi put osvojio u istoriji osvojio pehar namijenjen pobjedniku Kupa Grada.

Fudbaleri Borca nisu uspjeli da treći put uzastopno stignu do trofeja, a u sudijskoj nadoknadi propustili su priliku da izjednače iz spornog jedanaesterca.

Junak Željezničara bio je mladi golman Aleksa Stupar koji je odbranio penal Aleksandru Raduloviću, i to samo dvije minute nakon što je na golu zamijenio Nikolu Ćetkovića!

Stupar je tako sačuvao svoju mrežu i donio zaslužen trijumf svom timu koji je poveo u 10. minutu utakmice golom Kulenovića.

Samo minut-dva prije toga mogao je Borac do vođstva, ali je Čavić bio neprecizan.

Crveno-plavi su ipak do kraja poluvremena uspjeli da izjednače.

Igrao se 33. minut, kada je Aničić lijepim golom iz slobodnjaka poravnao na 1:1.

I jedni i drugi imali su nekoliko dobrih prilika, da bi odlučujući pogodak za 2:1 postigao Dejan Bosančić u 43. minutu.

Kapiten Željezničara primio je loptu u šesnaestercu, oslobodio se čuvara i pogodio donji lijevi ugao.

Borac je u drugom poluvremenu bio konkretniji i više prijetio, međutim, najbolju priliku propustio je u posljednjem minutu sudijske nadoknade, kada je sudija Ognjen Valjić poslije duela Kalabića i Aničića pokazao na bijelu tačku.

Iskusni Radulović ipak nije iskoristio po mnogima prestrogo dosuđen jedanaesterac i pehar je otišao u ruke fudbalera Željezničara.

 

Izvor.(Mondo.ba)