Kup EHF – Olimpijakos slavio i u Banjaluci

07.09.2019. | 21:55

Olimpijakos je trijumfom u Banjaluci ovjerio prolazak u drugo kolo Kupa EHF. Grčki šampion je i u Banjaluci savladao Borac 30:25, pa će u narednom kolu na megdan rumunskoj Politehnici Temišvar.

Prava je šteta što Borac nije u dvomeču Kupa EHF sa Olimpijakosom bio kompletan, jer bi Banjalučani sigurno imali šanse da prođu u drugo kolo. Ovako je na megdan izašla mladost, koja je pružila svoj trenutni maksimum i bila ravnopravan rival.

U prvom dijelu briljirali su golmani. Na jednoj strani sjajan je bio Bojan Ljubišić, a na drugoj Matija Špikić. Borac je poveo 2:0, ali je Olimpijakos brzo uhvatio svoj ritam i došao do izjednačenja.

Grci su prvi put do prednosti došli u 18. minuti kada je krilo Ciras pogodio iz kontre za 7:6. Do kraja poluvremena igralo se gol za gol, pa se na odmor otišlo sa neriješenim rezultatom 12:12.

Slično kao u Atini, Grci su jakom odbranom uspjeli da se odlijepe na startu drugog dijela. Kvalitetna igra u defanzivi omogućila je kontre u kojima su krila Ciras i Cilis bili neumoljivi, pa je Olimpijakos otišao na plus 4 (20:16). Borčeva mladost se nije predavala. Luka Perić je postigao prve golove u evropskim takmičenjima, a domaći tim je golom Rađenovića došao do izjednačenja 21:21. U finišu do izražaja dolazi iskustvo Grka koji brzo dolaze opet do plus 3 (25:22) čime su riješili sve dileme oko pobjede.
U pobjedničkom timu sjajna su bila krila Dimitrios Ciras sa 12, te Angelos Cilis sa 8 golova, uz dobre odbrane Matije Špikića. Kod Borca Bojan Rađenović je imao 6, a Goran Daničić je dodao 4 gola.

Vrijedi istaći i da su se u strijelce upisali Borčevi mladići Luka Perić, Siniša Dragičević i Luka Grahovac, koji su pokazali da je pred njima svijetla budućnost.

Sjajna podrška Lešinara

Iako je već nakon prvog duela bilo jasno da su male šanse da Borac izbori plasman u drugo kolo, Banjalučani su u revanšu imali veliku podršku svojih navijača.

Lešinari su ispunili svoju tribinu u “Boriku” i tokom svih 60 minuta su bodrili svoje ljubimce. Sigurno je da će ovim mladićima to puno značiti u nastavku karijera bez obzira na poraz u ovom duelu.

 

Izvor:(SrpskaInfo)