Kultni tajmaut Dude Ivkovića: Kada je zagalamio sve se treslo VIDEO

Dušan Ivković je kao trener osvojio sve što se osvojiti moglo, ali je ipak najviše bio upamćen po svojim uspjesima sa nacionalnim timom.

On je osvajao medalje sa SFR Jugoslavijom, SR Jugoslavijom, ali i samostalnom Srbijom, a osim velikih uspjeha i utakmica ostali su upamćeni i njegovi kultni tajmauti.
Kada igrači nisu mogli da ispoštuju njegove zahtjeve znao je da bude oštar, ali je uvijek uspijevao da digne svoj tim i da prekine lošu seriju svojih izabranika. Pamti se njegov kultni tajmaut iz kvalifikacija za Eurobasket 2013. godine, kada je dobro izribao svoje igrače nakon 10:0 na početku meča.
“Dajte malo ponosa, malo profesionalnosti… Ja vraćam igrače, uzimam drugi tajmaut! Drugi tajmaut uzimam na 10:0! Iskreirajte prvi napad, šta gledaš u prazno? Mene gledaj ovdje, čuješ”, podviknuo je tada Duda.Još jedan legendaran momenat je sa Svjetskog prvenstva u Španiji 2014. godine. To je bilo posljednje takmičenje Dušana Ivkovića na klupi nacionalnog tima, a Srbija je igrala sa dva visoka igrača. U tom trenutku Nenadom Krstićem i Raškom Katićem.
“Plej odredi ko je pet, ko je četiri. Tišina! Rekao sam, neću da podižemo tonove. Sad kad su promijenili zonu, nećemo sad da se trkamo trojkama. Mi smo sve regulisali dubinom”, ljut je bio Duda poslije nekoliko propusta u odbrani.
Nastavio je priču sa svojim centrima.
“Prema tome, Krle, hoćeš ti četiri? Prema tome, na njihovu zonu definišimo, šta igraš bre?”
A onda je planuo! Pogledajte i kako:Ostavite komentar: