Kućna pomoćnica optužila Nejmara: Traži 368.000 evra odštete

16.11.2023. | 11:21

​Bivša kućna pomoćnica optužila je brazilsku fudbalska zvijezdu Nejmara na Sudu za radne sporove u Parizu, za rad na crno, nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta.

Prema “Le Parisienu”, koji je otkrio informaciju, ova brazilska majka traži 368.000 evra odštete.

Bilježeći svoje radne sate u bilježnicu, Brazilka bez boravišne dozvole je radila 60 sati sedmično, odnosno 20 sati više od uobičajnog radnog vremena kućne pomoćnice.

Nejmara tuži i za nedostojne radne uslove, neplaćanje prekovremenog rada, te izostanak plaćenog dopusta. Osim toga, optužuje zvijezdu “Selesaa” da ju je prisilio da dođe na posao 15 dana prije preranog rođenja njenog četvrtog djeteta.

“Od januara 2021. do  oktobra 2022. Nejmar je iskorištavao nesigurnost naše klijentkinje kako bi joj nametnuo nedostojne radne uslove, kršeći osnovna pravila zakona o radu,” kazali su advokati Mes Karolin Tobi i Vinsent Čampetie u izjavi poslanoj “AFP-u”.

Dodali su:

“Žalimo što je takva osoba pokazala toliku nečovječnost, čak ići toliko daleko da je našu klijentkinju izbacio iz njene kuće nekoliko dana prije prijevremenog poroda,” dodaju advokatii.

Istakli su kako su još u junu Nejmaru poslali preporučeno pismo kako bi se ova situacija riješila mirnim putem, ali brazilski fudbaler nije odgovorio.