Krupa sutra protiv Sarajeva

Krupa sutra na Koševu igra utakmicu 23. kola Premijer lige BiH. Tim povodom izjave su dali novi trener Krupe Slobodan Starčević i igrači Saša Nikodijević i Đuro Zec..

“U ovom treće krugu prvenstva ulazimo sa zadnje pozicije. Pokušaćemo kroz ovu utakmicu protiv najkvalitetnije ekipe Premijer lige Sarajeva, koja u kontinuitetu postiže dobre rezultate, napraviti stabilizaciju vidjeti gdje smo u odnosu na prethodni period. Prije svega napraviti dobru pripremu pred reprezentativnu pauzu kada ćemo imati više vremena da popravimo neke stvari i sebe napravimo konkurentnim za tih 10. narednih kola. U tim utakmica trebamo da tražimo izlazak iz za većinu ljudi nemoguće situacije. Mi smatramo da dok traje liga i dok ima 10. narednih kola i dok je u igri 30. bodova, mi imamo pravo kao i svi da tražimo obezbijeđen status premijerligaša i naredne godine” istakao je šef stručno štaba Slobodan Starčević.

Igrač Saša Nikodijević “Očekuje nas teška utakmica, idemo favoritu u goste, ali se ne predajmo. Krećemo od te prve utakmice, fokusirani smo da dobijemo utakmice na domaćem terenu ali daćemo sve od sebe sutra protiv Sarajeva.

Novi napadač Krupe Đuro Zec ističe “Idemo u goste ubjedljivo prvoj ekipi u prvenstvu, sigurno da se radi o jednoj odličnoj ekipi. Idemo tamo da se nadigramo i da pokušamo de se vratimo sa pozitivnim rezulatatom.

Utakmica je na rasporedu u nedijelju 17.3. sa početkom u 15:00 časova na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

 

Izvor:(FK Krupa)

Ostavite komentar: