Krupa poražena u Mostaru

27.02.2021. | 21:32

Fudbaleri Zrinjskog upisali su pobjedu na otvaranju proljetnog dijela prvenstva savladavši Krupu kod kuće minimalnim rezultatom 1:0.

Gol odluke postigao je Ivan Enin u 35. minuti susreta na asistenciju Nemanje Bilbije.

Zrinjski je imao kontrolu nad utakmicom,  dok se Krupa uglavnom opredijelila za defanzivnu igru, bez mnogo izleta u napadu.

Zrinjski je očekivano od prve minute krenuo prema naprijed, a u sedmoj minuti Nemanja Bilbija stvara prvu dobru šansu, ali njegov šut Kolak sjajno brani.

Krupa je u defanzivi dobro stajala. Nisu nakon ove šanse dozvolili previše prostora napadačima domaćeg tima koji tek u 25. minuti radi novu opasnost pred golom gostiju, no Filipović je blokiran u posljednji čas.

Potom su se počeli redati napadi Plemića. Kolak je spašavao u 31. minuti nakon još jednog pokušaja Bilbije, ali tri minute kasnije ni golman Krupe ništa nije mogao napraviti.

Fenomenalni Bilbija je lijepo prsima spustio ubačenu loptu za Enina, a ruski fudbaler pogađa mrežu gostiju za prednost Zrinjskog od 1:0.

Imao je domaći tim do kraja prvog dijela još nekoliko pokušaja, ali promjene rezultata nije bilo, prenosi Sportsport.ba.

Plemići su silovito krenuli u drugo poluvrijeme. Pokušali su na sve načine da što prije postignu drugi pogodak, ali falio je završni udarac.

Krupa sa druge strane nije napravila previše u fazi napada. Imali su nekoliko izleta koji nisu bili opasnost.

Novu veliku šansu domaći propuštaju u 80. minuti. Rezervista Mašić pokušava, Kolak sjajno brani.

Do kraja meča još nekoliko dobrih situacija pred golom gostiju. Međutim, ostalo je 1:0 i Plemići su zasluženo došli do tri boda.

 

 

Oznake: FK Krupa, Zrinjski