Krupa poražena na domaćem terenu u 1. kolu Premijer lige BiH

02.08.2020. | 20:12

U duelu šampiona Republike Srpske i BiH, Krupe i Sarajeva, gosti su bili uspješniji za dva gola i tako novo prvenstvo otvorili očekivanim trijumfom 2:0.

Uspjela je četa Zorana Marića da parira rivalu u prvih 45 minuta, a onda je, može se reći i nesrećno, primila dva gola.

“Čestitam odličnoj ekipi Sarajeva, koja je danas bila konkretnija i preciznija od nas i zasluženo pobijedila. Čekali smo našu šansu iz kontranapada da ugrozimo protivnika, ali nažalost nismo uspjeli u tome. Do prvog gola držali smo se dobro i utakmica je bila ravnopravna, a onda je uslijedio veliki pad. Drugi gol riješio je pitanje pobjednika i poslije više nije bilo šansi za povratak”, istakao je Marić po završetku meča.

Slijedi gostovanje Tuzla sitiju.

“Nastojaćemo što prije da se oporavimo od ovog poraza i pripremimo za naredni meč. Ponovo nas očekuje težak protivnik. Jasno je da imamo problem manjka utakmica iz pripremnog perioda. Moramo se prilagođavati takvim okolnostima i uigravati kroz takmičenje, što je vrlo nezahvalno”, naglasio je trener Krupe.

Vinko Marinović zadovoljan je kako je njegova ekipa odigrala meč u Krupi na Vrbasu, naročito u drugom poluvremenu, kada je “bordo” tim postigao oba gola.

“Trebalo nam je vremena da se priviknemo na teren, a prvi gol nam je otvorio put i sve je poslije toga bilo lakše. Zaslužena pobjeda, a već se okrećemo narednom meču protiv Mladosti. Bez obzira što su ubjedljivo izgubili od Borca, maksimalno ozbiljno ćemo se pripremiti za tu utakmicu”, izjavio je Marinović.

 

Izvor:(Mondo.ba)