Krupa nije dobila licencu za igranje u Premijer ligi BiH: Sloga najbliža društvu najboljih

07.06.2022. | 18:54

Nakon što Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH nije izdala licencu Krupi za nastup u Premijer ligi BiH, otvoreno je pitanje koji klub iz Prve lige Republike Srpske će naredne sezone igrati u društvu najboljih, a prema svemu sudeći, u igri su ostale tri ekipe.

Naime, iako je Krupa dominantno osvojila titulu prvaka, ovaj klub nije dobio licencu za Premijer ligu BiH i to zbog istog razloga zbog kojeg su prošle sezone odustali od nastupa u društvu najboljih. Iz ovog kluba će se sigurno žaliti na ovu odluku, ali teško da će se nešto moći promijeniti.
Drugoplasirana Sloga iz Doboja danas je na svojim službenim stranicama objavila da je dobila licencu za nastup u društvu najboljih i s tim u vezi poslali su poruku kako je “stigao red na njih”, odnosno da je red da Premijer ligu BiH igraju u Doboju i pred svojim navijačima.
“Red je na nas, red je da Premijer ligu igramo u Doboju, pred našim navijačima i svim ostalim ljudima dobre volje koji su prepoznali ovu našu priču, a uz malo truda, zalaganja to i možemo jer do sada nismo stajali na malim preprekama pa nećemo ni sada”, poručili su iz Sloge.

Sloboda iz Novog Grada koja je prošlu sezonu završila na trećem mjestu te Zvijezda 09 koja je sezonu završila na četvrtom mjestu, takođe su dobili licencu Fudbalskog saveza BiH za učešće u Premijer ligi.
Konačnu odluku o imenu kluba koji će naredne sezone igrati u Premijer ligi BiH donij će Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske i to bi trebalo biti poznato najkasnije do početka naredne sedmice.
Podsjećamo, u društvo najboljih iz Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine ušao je Igman.