Krunić: Zrinjski koristio sva moguća sredstva da ostane neporažen

25.11.2019. | 00:36

Fudbaleri Borca remizirali su rezultatom 0:0 sa ekipom Zrinjskog u derbiju 17. kola, što je ”crveno-plavima” peti neriješeni rezultat u dosadašnjem toku sezone, a drugi u posljednja dva kola.

Na konferenciji za novinare, održanoj poslije utakmice, šef stručnog štaba našeg tima Branislav Krunić bio je kategoričan – Borac je bio bolji, a nedostajao je samo gol da se to materijalizuje.

– Smatram da smo meč otvorili kako je bilo potrebno, dominirali od početka do kraja, stvarali šanse. Bili smo, realno, bolji a nedostajao nam je samo pogodak da sve to krunišemo. U jednom trenutku smo ga i postigli, ali je poništen odlukom sudija koje su dugo razgovarale. Dobro je da Borac postaje favorit u ovakvim utakmicama, da je pitanje vremena kad će postići gol protiv ekipe koja je u posljednje četiri sezone tri puta bila šampion. Zbog toga se i ponosim svojim momcima. Odigrali smo jednu utakmicu u visokom ritmu, a što se tiče rivala, vidjela se velika želja da sačuvaju svoju mrežu, u čemu su na kraju i uspjeli. Na koji način – znaju oni sami, koriste se sva dozvoljena sredstva. Idemo dalje, čestitam rivalu na igri i želim im uspjeh u nastavku sezone – rekao je Krunić.

Njegov kolega na suprotnoj strani Mladen Žižović nije bio saglasan sa dobrim dijelom Krunićevih konstatacija.

– Na početku je bila evidentna nervoza igrača Borca. Razumijem želju oba tima da naredne sezone igraju Evropu, ali mislim da je na startu sve to bilo prilično bespotrebno. Mi u Banjaluku nismo došli da se valjamo po terenu. Moje namjere su iskrene, čiste, možda to neko vidi drugačije. Radovao bih se, svakako, da i Borac i Zrinjski izađu na evropsku scenu jer sam jedan od najboljih dijelova života proveo u Banjaluci. Može to neko da gleda ovako ili onako, ali mi ni na koji način nismo isprovocirali nijednu odluku niti smo imali namjeru da nešto iniciramo. Moguće da je Borčev poništeni gol bio regularan, ali u to ne ulazim, nisam ni vidio. Ipak, ne možemo da kažemo da je suđenje u ovom meču bilo na strani Zrinjskog, to je moje mišljenje i smatram da je ispravno. Moramo biti realni i korektni i mislim da smo mi takvi bili – istakao je Žižović.

Poslije trenera dva tima, prisutnim novinarima se obratio i predsjednik Borca Vico Zeljković, koji je bio revoltiran odlukom sudija da ponište gol iz 50. minuta, koji je postigao Siniša Dujaković.

– Svjesni smo da je sve ovo fudbal, da možemo i da pobijedimo i da izgubimo, ali i odigramo neriješeno, svaki rezultat prihvatamo normalno. Sa rukovodstvom Zrinjskog, sa Ivanom Beusom i Dankom Šulentom, imam korektan odnos i ne želim da ih uplićem u bilo šta, ali želim u ovom slučaju da postavim pitanje predsjedniku Saveza Elvedinu Begiću i generalnom sekretaru Adnanu Džemidžiću da li će ovog puta sazvati vanrednu sjednicu Sudijske komisije i kazniti sudije sa deset utakmica?! – rekao je Zeljković, a potom u istom tonu nastavio:

– Oštećeni smo, poništen nam je čist gol, jedan igrač Zrinjskog je dirao loptu i gol je potpuno regularan. Za kratko vrijeme smo dobili veliku broj poruka koje to potvrđuju. Napravljen je određeni pritisak prema Borcu, stvorena je negativna priča oko penala koji su za nas dosuđeni, pogotovo oko onog u duelu sa Radnikom. Mi smo oštećeni za pobjedu, za konačan ishod meča! Smatram da aršini treba da budu isti prema svima. Kad god nešto u Banjaluci i Republici Srpskoj krene da se razvija, iz Sarajeva se to uruši. Vidjećemo kakva će biti reakcija Saveza, nakon nje i mi ćemo dalje postupati. Ovdje se ulaže mnogo novca, vremena i napora da bi se nešto uradilo. Ako nekome smeta, ne moramo ni da igramo ovu ligu! Budite sigurni da smo ozbiljni ljudi, ne damo na sebe, ne diramo druge ali nećemo dozvoliti da bilo u Banjaluci, pred našim navijačima, urušava sve što uradimo – naveo je Zeljković.

 

Izvor:(Borac-sport.com)