Krunić: Tek slijede pravi rezultati Borca, stvaramo harmoniju unutar tima!

02.09.2019. | 22:42

U dva meča koja su prethodila okršaju sa Čelikom, protiv Mladosti u Banjaluci i Zrinjskog u Mostaru, ”crveno-plavi” su stigli samo do jednog boda, uz debakl u gradu na Neretvi, pa je popravljanje utiska u duelu sa Zeničanima bilo imperativ.

Sa istim su naši fudbaleri uspjeli da se izbore i na kraju starog rivala savladaju rezultatom 3:1, čime su stigli do petog mjesta prije prvenstvene pauze, koja će trajati do 14. septembra.

Prezadovoljan ostvarenim u meču sa timom sa Bilinog polja bio je šef stručnog štaba Branislav Krunić. Poslije duela sa Zrinjskim, poslije kojeg je novajlije nazvao ”promašajima”, ovog puta suprotan stav, uz pohvale cijelom timu.

– Naravno da sam zadovoljan rezultatom, bio bih bilo kojom pobjedom. Ušli smo otvoreno u utakmicu, stvarali puno šansi, postigli pogodak i onda kad smo potpuno vladali terenom, primili gol. Imali smo gol koji nam poništen, ali smo uspjeli da se vratimo. Zasluženo smo došli do pobjede, iako se Čelik pokazao u jednom dobrom svjetlu. Imali smo dobrog rivala protiv sebe, pogotovo u trenucima kad smo nesrećno dobili crveni karton i ostali sa igračem manje. Morali smo u tim momentima da mijenjamo formaciju, i Subić se u tim trenucima povrijedio, ali smo uspjeli da izdržimo i potom postignemo još jedan pogodak, te mogu samo da čestitam svojim igračima na lavovskoj borbi i kažem ”momci, svaka čast”. Iz meča u meč igramo sve bolje, a najbitnije je da sklapamo harmoniju unutar tima. Još se upoznajem sa igračima kao i oni sa mnom i potrebno je određeno vrijeme da sve ”legne”. Poraz u Mostaru nas je zbližio, imali smo tokom ove sedmice kolektivna druženja i mislim da tek sad počinju prave utakmice Borca i pravi rezultati – rekao je Branislav Krunić.

U narednom kolu Borac će gostovati ekipi Slobode.

 

Izvor:(borac-sport.com)