Krunić poslije Željezničara: Cilj bio da odigramo čvrsto i ne primimo gol

21.07.2019. | 22:59

Branislav Krunić je ovog ljeta na trenerskoj klupi banjalučkog Borca zamijenio Darka Vojvodića, a debitovao je remijem na Grbavici, gdje se mreže sinoć nisu tresle.

Željezničar je bio bolji rival cijelim tokom utakmice, ali nije uspio da dođe do pobjede protiv našeg tima koji koncentrisao prvenstveno na čuvanje svog gola i pokušaj ugrožavanja protivničke mreže iz kontranapada.

– Na Grbavicu smo došli da odigramo čvrsto i sačuvamo svoju mrežu i to nam je i pošlo za rukom. Drugi plan je bio da pokušamo iz kontranapada nešto više da učinimo, ali protiv izuzetno kvalitetne ekipe kakva je Željezničar to nismo uspjeli da uradimo. Pohvalio bih domaću ekipu na prikazanoj igri i smatram da će biti ozbiljan kandidat za sami vrh tabele – rekao je Branislav Krunić, čiji izabranici će sljedeće subote, u prvoj domaćoj utakmici, ugostiti Zvijezdu 09 koja je doživjela debakl u Ugljeviku u duelu sa ekipom Tuzla City (1:5).

– Podjela bodova sa Željezničarom je dobra najava za taj meč s obzirom da smo se tek vratili u ligu BiH. Evidentna je neuigranost kod mojih igrača i zato bih im čestitao na prikazanoj borbenosti. Pozvao bih našu publiku i najvatrenije navijače Lešinare da nas u što vijećem broju podrže u toj prvoj utakmici – naveo je Krunić.

 

Izvor:(borac-sport.com)