Krunić: Drago mi je što su dva kluba iz RS u vrhu tabele

05.11.2019. | 19:09

Fudbaleri Borca savladali su ekipu Radnika rezultatom 2:0 u derbiju 15. kola Premijer lige BiH i niz pobjeda u elitnom rangu bh. fudbala produžili na pet utakmica.

”Crveno-plavi” su do prednosti stigli u 48. minutu autogolom Miloša Simonovića, a sve je u ovom duelu bilo poznato deset minuta prije kraja, kada je Stojan Vranješ sa bijele tačke poentirao za 2:0. Neposredno prije izvođenja penala, Bijeljinci su željeli da napuste teren smatraju da prekršaj Ivana Šuberta nad Borčevim kapitenom nije postojao, ali su na nagovor stručnog štaba priveli meč kraju.

– Imam osjećaj da smo dominirali u prvom dijelu i samo nam je nedostajao pogodak da krunišemo tu partiju. Stvorili smo šanse, Kajkut je bio u prilici, pa i Vranješ. Znali smo da je Radnik čvrsta i kompaktna ekipa, nezgodna i da ju je teško pobijediti, što se i pokazalo. U drugom poluvremenu smo nastavili sa svojom igrom, brzo postigli pogodak nakon prodora i centaršuta Marka Mirića, a protivnički igrač je zatresao vlastitu mrežu. Kasnije je Radnik krenuo naprijed, stvorio nam je probleme, imali su par situacija, dok smo mi čekali šansu iz kontranapada da završimo meč. Radniku želim sve najbolje u nastavku sezone i raduje me što su dva kluba iz Republike Srpske u samom vrhu Premijer lige BiH. Takođe, povratkom nas i Veleža, liga je napredovala i vjerujem da će napredovati još više – rekao je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić.

Jedan od najboljih pojedinaca na meču sa timom iz Semberije bio je Almedin Ziljkić, koji je, prema sopstvenom priznanju, igrao pod temperaturom!

– Kasnije sam i povratio na terenu, ali mi je poslije bilo bolje. Bilo je teško protiv Radnika, a i znali smo da će biti. Na početku smo bili u krizi rezultata, a sad smo nanizali šest pobjeda, računajući i Kup BiH. Dominirali smo, a sve što je Radnik stvorio bilo je plod naših grešaka. Ušli smo u pravi ritam, vjerovao sam u pobjede u ova dva kola i stigli smo do njih.

Što se tiče njegove igre…

– Moj posao je da stvaram šanse saigračima, prije svega Saši Kajkutu i Stojanu Vranješu. Moram da kažem da je cijeli tim protiv Radnika odigrao dobro, a izdvojio bih i Vladimira Volkova, koji je na ovom duelu prvi put bio starter. U Borcu vlada pravi timski duh – naveo je Ziljkić.

U narednom kolu, Borac će u nedjelju, 10. novembra, sa početkom u 13:30 časova gostovati ekipi Mladosti, nakon čega slijedi treća jesenja pauza zbog kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Poslije nje, do odlaska na odmor, biće odigrana još tri kola.

 

Izvor.(borac-sport.com)