Krstajić: Srbija treba da bude ponosna na ove momke

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da danas osvojeni bod protiv Portugala mnogo znači i da su igrači zaslužili poštovanje.

“Bod nam mnogo znači. Ono što su momci uradili je za svo poštovanje. Momci su iznijeli kompletan teret ove turneje. Čestitam im od srca, Srbija treba da bude ponosna na ove momke”, rekao je Krstajić novinarima poslije utakmice u Lisabonu.

Reprezentacija Srbije je igrala neriješeno 1:1 sa Portugalom u svojoj prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Momci su na zemlji i u svaku utakmicu ulaze maksimalno odgovorno i angažovano. Neće biti euforije poslije ovoga, imamo dva mjeseca da se spremimo za jun. Tada očekujem da se vrate i sada povrijeđeni igrači, da budemo spremni i kompletni”, kazao je Krstajić.

Srbija ima bod iz jedne utakmice, Portugal dva iz dvije, a vodi Ukrajina sa četiri iz dva susreta.

“Utakmice su pokazale da će grupa do samog kraja biti neizvjesna. Ovo je dobro za naše samopouzdanje pred narednu utakmicu”, naveo je selektor srpskog tima.

Po njegovim riječima, povreda Kristijana Ronalda je poremetila Portugal isto koliko i povreda Mijata Gaćinovića tim Srbije.

“Kao što je vama bitan Ronaldo, tako nama svaki igrač. Igrali smo bez Matića, Kolarova, Fejse, Kostića, Prijovića, Gaćinović se povrijedio…Nismo zemlja koja ima 50 jednako kvalitetnih igrača, svaki je mnogo bitan”, rekao je Krstajić.

Upitan za situaciju kada je Portugalu suđen penal, pa je poništena odluka, Krstajić je rekao da je bio daleko i da nije video tu situaciju.

Portugalske medije je zanimalo njegovo mišljenje o Andriji Živkoviću, a Krstajić je naveo da Benfika ne treba sa njima da pogriješi kao sa Lukom Jovićem.

“Živković je zaista veliki talenat. Mogu da apelujem da ne dođete u situaciju kao sa Jovićem, koji je ekstra talenat, a izgubili ste ga. Živković će biti pravi igrač, ali mu treba minutaža”, rekao je Krstajić.

Srbija će drugu utakmicu igrati u junu na gostovanju Ukrajini.

 

Izvor:(Novosti.rs)

 

Ostavite komentar: