Krstajić se vraća na selektorsko mjesto: Nekadašnji selektor “orlova” preuzima “zmajeve”

09.10.2020. | 13:50

Kada napusti fudbal, posveti se pravljenju vrlo kvalitetne rakije. Kada prođe sezona i počne da mu nedostaje igra u kojoj je cijeli život, razmišlja o selektorskom mjestu.

Tako je i danas, kada je Mladen Krstajić jedan od najvećih favorita za mjesto selektora reprezentacije BiH!

Kako stvari stoje, BiH će se rastati sa Dušanom Bajevićem, koji za kratko vrijeme nije uspio dovoljno dobro da ”složi kockice” u nacionalnom timu. Sjeo je na klupu Bosne i Hercegovine nakon odlaska Roberta Prosinečkog, a sada bi mogao da ode sa nje.

Kako prenosi Kurir, ukoliko se fudbalski savez te zemlje rastane sa bivšim trenerom Crvene zvezde, jedan od kandidata je Mladen Krstajić, nekadašnji selektor Srbije.

Bivši fudbaler Partizana, reprezentativac Srbine i čovjek koji je u Njemačkoj gradio veliku karijeru nema ništa protiv preuzimanja novog posla.

”Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem ovu informaciju. Trenutno sam u poslu oko pravljenja rakije, ali razmišljam i o povratku u fudbal. Reprezentacije sa velikim potencijalom se ne odbijaju”, rekao je Krstajić za sajt ”vestiregiona”.

Svojevremeno je Mladen Krstajić odbio unosnu ponudu iz Bahreina, pošto nije želio da odlazi u Aziju da radi. Kormilo Bosne i Hercegovine zvuči daleko primamljivije, prije svega zbgo blizine posla.

Krstajić je trenersku karijeru počeo kao dio stručnog štaba Slavoljuba Muslina, a zatim je postao i selektor, nakon što je iskusni trener dobio otkaz.

Krstajić je reprezentaciju predvodio na Mundijalu, ali i u premijernom izdanju Lige nacija, gdje je Srbija stekla pravo da se kroz baraž bori za plasman na EURO.