Krstajić neće preuzeti Partizan: Ne razmišljam o povratku u srpski fudbal

29.05.2022. | 13:26

Fudbalski klub Partizan ostao je bez trenera, pošto je Aleksandar Stanojević otkrio da napušta klub poslije poraza u finalu Kupa od Crvene zvezde (2:1).

Od trenutka kada se to desilo, širom srpskih medija je prodefilovalo nekoliko potencijalnih imena, dok je Mladen Krstajić odlučio da stavi tačku na njegovo pominjanje.

Mladen Krstajić, koji se nedavno rastao sa izraelskim Makabijem iz Tel Aviva, rekao je za Novosti da u ovom trenutku ne planira da se vrati u srpski fudbal, gdje je prethodno vodio ekipu TSC-a.

“Otkako sam napustio Makabi, u medijima se ističem kao opcija za novog trenera Partizana. Partizan mi je mnogo dao u životu, afirmisao me kao igrača, i nije tajna da sam veliki Partizanovac. Međutim, u ovom trenutku zaista ne razmišljam o povratku u srpski fudbal. Moje ambicije kao trenera okrenute su radu u inostranstvu”, rekao je Krstajić.

Bivši selektor Srbije je u trenerskim vodama već pet godina, prvi posao mu je bio kao selektor reprezentacije Srbije, koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, pootom je sjedio na klupi TSC-a, gdje je proveo osam mjeseci. U decembru prošle godine je zasjeo na klupu Makabija, međutim, nedavno je došlo do prekida saradnje i s ovim klubom.

Pored Krstajića, kao potencijalna imena za klupu Partizana pominju se još i Saša Ilić, kao i ona “manje realna” u vidu Vladimira Ivića, Veljka Paunovića, Slaviše Jokanovića…