Kreće Prva liga RS: Krupa favorit za titulu, velika borba za opstanak

06.03.2020. | 19:55

Narednog vikenda nastavlja se fudbalski šampionat Republike Srpske. Nakon duge pauze svi klubovi su željni takmičenja, a borbu za titulu šampiona nastaviće Krupa i Rudar Prijedor.

Krupa ulazi u drugi dio sa osam bodova prednosti i odmah na startu dočekuje velikog rivala. U slučaju da trijumfuje u ovom meču četa Zorana Marića bi napravila možda i odlučujući korak ka plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Uprkos velikoj prednosti, trener Krupe ne želi ništa da prepusti slučaju.

-Velika je prednost, a to može da bude i opasnost. Upozoravam igrače da nema opuštanja, još je puno bodova u igri i niko od nas nema pravo da pomisli da je sve gotovo. Zadovoljan sam urađenim tokom priprema, imamo mali fond igrača i srećom zaobišle su nas povrede tako da očekujem da budemo jači na proljeće. Imali smo adekvatne protivnike za uigravanje tima i mogu biti zadovoljan onim što su moji igrači pokazivali. Već prvo kolo nam donosi derbi sa Rudarom i izuzetno poštujem našeg rivala. Nama bi u ovom derbiju odgovarao i remi ali moja ekipa je ipak previše ofanzivno orjentisana. Naša je želja da ostvarimo trijumf i tako ćemo i ući u nastavak šampionata. Naš cilj je jasno istaknut na startu sezone i sve radimo da ga ostvarimo. Idemo iz meča u meč sa željom da napredujemo i budemo bliži tom zacrtanom cilju- istakao je Zoran Marić. Ono što raduje trenera Krupe je činjenica da će u duelu sa Rudarom moži da računa na sve prvotimce.

Na drugoj strani trener Rudar Prijedora Igor Janković u prvom duelu neće moći da računa na Bojana Burazora zbog kartona. Protekle sedmice trener je imao dosta problema zbog viroze, ali očekuje da će osim pomenutog fudbalera ostali biti na raspolaganju za derbi.

-Zadovoljan sam odrađenim tokom priprema i očekujem da ekipa nastavi u istom ritmu i kad krenu mečevi za bodove. Odradili smo sve kvalitetno, doveli adekvatna pojačanja i mislim da ćemo u drugom dijelu biti još kvalitetniji. Naša je prva želja da Rudar Prijedor izgradimo kao klub, koji će kad se vrati u Premijer ligu BiH ostati stabilan i neće se boriti odmah za opstanak. Da li ćemo taj cilj ostvariti ove ili naredne godine vidjećemo. Nismo opterećeni i ulazimo u derbi sa željom da odigramo što bolje- istakao je Igor Janković, trener Rudar Prijedora.

Finiš jesenjeg dela sezone obilježila je i ekipa Kozare. U generalnoj probi su savladali banjalučki Željezničar ST i najavili nastavak serije.

-Svaka pobjeda je dobra za samopouzdanje, a možemo da budemo zadovoljni jer smo prošli bez povreda i prehlada. Želimo da nastavimo sa dobrom igrom kakvu smo imali u finišu jesenjeg dijela i da ostanemo na trenutnoj poziciji . Što se tiče borbe za vrh , Krupa je prvi favorit ne samo zbog bodovne prednosti već i zbog stabilnosti i činjenice da se kod njih već godinama zna šta kako i kad se radi. To se odrazi na teren – istakao je Nedžad Žerić, trener Kozare.

Problema dosta imaju u Tekstilcu. Mladi stručnjak Čedomir Ćulum je ostao bez nekoliko važnih igrača (Zarić, Rudan) a na sve to se nadovezala povreda golmana Dejana Plisnića.

-Odradili smo šest sedmica, ali činjenica je da nam je veliki problem povreda Dejana Plisnića koji je bio jedan od nosilaca ekipe. Takođe nismo uspjeli da dovedemo adekvatne zamene za Zarića i Rudara tako da oslabljeni ulazimo u drugi dio. Krupa ima veliku prednost i mislim da je neće ispustiti u odnosu na Rudar. Mislim da će se voditi velika borba za opstanak od 4 do 9. mjesta. Bodovna razlika nije velika i sve ekipe još strijepe a i mi smo među njima. Mislim da se Slavija dobro pojačala, da Alfa Modriča ima individualni kvalitet, tako da će biti velika borba između ovih šest klubova jer je i Jedinstvo Brčko angažovanjem novog trenera i pojačanja pokazalo da se neće predavati i da će nastojati da izbori opstanak- istakao je Čedomir Ćulum, trener Tekstilca.

Naredne sezone Prva liga RS će broati 12 članova tako da će najvjerovatnije ispasti samo jedna ekipa.

Mečevi 15. kola

  • Jedinstvo Brčko-Kozara
  • Željezničar Sport tim- Slavija
  • Tekstilac- Alfa Modriča
  • Krupa –Rudar Prijedor
  • slobodna ekipa Podrinje

Plasman: Krupa 35, Rudar Prijedor 27, Kozara 21, Željezničar Sport tim 15, Tekstilac 13, Podrinje 13, Slavija 12, Alfa Modriča 11, Jedinstvo 7.

 

Izvor:(SrpskaInfo)