Kraso objasnio zašto je izabrao Zvezdu: Presudilo to što mogu da budem šampion

20.06.2023. | 18:02

Crvena zvezda je zvanično objavila da je ugovor sa klubom potpisao novi napadač Žan Filip Kraso.

Dosadašnji fudbaler Sent Etjena ozvaničio je buduću saradnju sa Crvenom zvezdom, saopštila je Zvezda putem društvenih mreža.

Sportski direktor crveno-bijelih Mitar Mrkela predstavio je novo pojačanje i poželio mu sreću.

“Zadovoljstvo mi je da predstavim prvo pojačanje u ovom prelaznom roku, tražili smo napadača, a pred vama je Žan Filip Kraso, koji je igrao u Sent Etjenu, bio najbolji igrač, takođe igra u reprezentaciji Obale Slonovače. Moje mišljenje je da posjeduje veliki kvalitet, koji će unaprijediti kvalitet i igru Crvene zvezde. Želim mu da ovdje ostvari sve snove i da bude podjednako efikasan,” rekao je Mrkela.

Potom se i Kraso obratio javnosti.

“Tek sinoć sam stigao u Beograd, nisam imao vremena da upoznam grad, ali sam srećan što sam ovdje, jedva čekam da počnem da radim ono što najbolje znam, da igram fudbal. Srećan sam što sam u Zvezdi, za koju sam čuo i ranije, takođe bih pozdravio i navijače Zvezde ovom prilikom.”

Objasnio je kako se odlučio za Zvezdu.

“Presudilo je to što mogu da budem šampion sa klubom, a sada sam bio u drugoj ligi. To je nova etapa u mojoj karijeri, jer dolazim i u čuveni klub. Razgovarao sam i sa Markom Marinom, koji mi je davao savjete.”

Kaže da ne osjeća nikakav pritisak.

“Ne osjećam pritisak, jer sam već imao prilike da igram u Francuskoj s PSŽ-om finale Kupa Francuske. Osjećam to kao podstrijek i više kao pozitivnu energiju koja me pokreće i sa radošću čekam da krenem u nove pobjede.”

On je prošle sezone u dresu Sent Etijena postigao 17 golova na 35 utakmica i zabilježio je 12 asistencija.

Reprezentativac Obale Slonovače je pored Sent Etjena igrao za drugi tim Lorijena, Šilitighajm, Epinal, Le Man i Ažaksio.

Za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao je šest utakmica i postigao je dva gola.