Kralj zadao udarac šampionu: Lejkersi i Majami na korak od finala konferencija NBA VIDEO

09.05.2023. | 07:37

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Majamija na korak su od plasmana u finale konferencija NBA plej-ofa, pošto su pobijedili u četvrtim utakmicama na svom terenu i poveli su sa 3:1 u seriji.

Majami je bio bolji od Njujorka sa 109:101, dok su Lejkersi pobijedili Golden Stejt u znatno neizvesnijoj borbi sa 104:101, gdje je sve riješeno u posljednjim sekundama.

Aktuelni šampioni sada su ponovo na ivici ispadanja, kao što je to bio slučaj i u seriji sa Sakramentom, kada ih je poraz dijelio od završetka sezone, ali su uspjeli da se izvuku u sedmoj utakmici.

Ipak, sada će imati znatno teži zadatak protiv raspoloženog “Kralja” Džejmsa, koji je predvodio svoj tim sa 27 poena, 9 skokova i 6 asistencija. Odličnu partiju odigrao je i Entoni Dejvis uz “dabl-dabl” 23 poena i 15 skokova, dok je Ostin Rivs ubacio 21 poen.

Ipak, ključni čovjek Lejkersa na ovom meču bio je Loni Voker IV, koji je postigao 15 poena, uključujući i ključne poene u posljednjim trenucima meča, kao i dva ključna bacanja za vođstvo od tri razlike pred posljednji napad Golden Stejta.

Voriorsi su imali 15 sekundi da se vrate u meč i eventualno obezbjede produžetak, ali je Drejmond Grin izgubio loptu, koju mu je ukrao Entoni Dejvis, kasnije je uslijedilo sudijsko podbacivanje, nakon čega se igrači Golden Stejta nisu snašli i ostali su bez lopte, a ujedno i bez šanse za produžetak.

Stef Kari je ubacio 31 poen uz 10 skokova i 14 asistencija, ali to nije bilo dovoljno, jer nije bilo mnogo raspoloženih drugih igrača, prije svega je podbacio Klej Tompson koji je ubacio svega 9 poena. Endru Vigins je postigao 17, Geri Pejton II 15, a Donte Divićenco 10.

Serija se sada vraća u San Francisko, gdje će Lejkersi imati šansu da obezbjede finale Zapada, a taj meč na programu je od 04.00 u noći između srijede i četvrtka.

Majami je do trijumfa vodio Džimi Batler, koji je ubacio 27 poena uz 10 asistencija i 6 skokova, a pratio ga je Bem Adebajo sa 23 poena i 13 skokova, a podrška su bili Maks Strus sa 16 i Kajl Lauri sa 15 poena. Džejlen Branson je kod Njuorka ubacio 32 poena, 24 je postigao RJ Beretm a 20 Džulijus Rendl.

Naredni meč na programu je u četvrtak od 01.30 u Njujorku.

Oznake: Lejkersi