Krajinovića čeka Medvedev, Lajović nemoćan na startu Indijan Velsa

10.10.2021. | 10:04

Srpski teniser Filip Krajinović pobjedom protiv Markosa Girona (7:6 (2), 7:5) plasirao se u treće kolo Indijan Velsa, dok je Dušan Lajović poražen od Amerikanca Tomija Pola (6:2, 6:3).

Srpski predstavnici imali su polovičan uspjeh u noći između subote i nedjelje u Ohaju, te u trećem kolu nećemo vidjeti dva, već jedan srpsko-ruski duel.

Krajinović, 34. teniser svijeta, odigrao je dobar meč protiv rivala iz Sjedinjenih Američkih Država, ali će u narednom kolu morati dodatno da podigne nivo igre ukoliko želi da ponovi uspjeh i 2019. kada je eliminisao Danila Medvedeva.

Nijanse su odlučivale u duelu Krajinovića i Girona, i na sreću srpskih navijača Filip je bio taj koji je u odlučujućim trenucima pronalazio najbolji tenis.

U prvom setu nije bilo brejka i pobjednik je odlučen u takozvanom 13. gemu. Krajinović je odigrao rutinski, oduzevši dva puta servis protivniku, i rezultatom 7:2 poveo je 1-0.
Srpski teniser drugi period igre otvorio je izuzetno dobro i utisak je bio da će bez problema završiti posao (3:0). Ipak, Amerikanac se vratio iz brejka zaostatka i poslije deset odigranih gemova rezultat je bio 5:5.

Tada je Krajinović uspio još jednom da oduzme servis protivniku, zatim i da potvrdi brejk i dođe do pobjede. Filipa sada čeka duel sa Medvedevim kom je uvijek pružao jak otpor.
Rezultat u međusobnim okršajima je 1-1, a Rus je slavio u posljednjem koji je odigran na ovogodišnjem Australijan openu (6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0).

Lajović – Pol

Duci je eventualnim trijumfom mogao da zakaže duel sa Rusom Andrejom Rubljovim, ali slaba forma prati ga duže vrijeme i nije uspio da pobijedi Tomija Pola.
Amerikanac, 60. igrač svijeta, lakše nego što je bilo ko očekivao pobijedio je srpskog igrača – 6:2, 6:3.
Polu je za trijumf bilo potrebno svega 60 minuta, 25 za prvi i 35 za drugi set, i zasluženo je prošao u treću rundu.
Lajović je mnogo griješio, procenat osvojenih poena na prvi i drugi servis bio je mizeran (58% prvi, 33% drugi) i sa takvom igrom nije imao čemu da se nada.