Krajinović srećan što je na Srpska openu: Drago mi je što sam se vratio u Banjaluku

16.04.2023. | 14:13

Drago mi je što sam se vratio u Banjaluku. Srećan sam, ovdje sam igrao prije nekih deset godina, rekao je na konferenciji za novinare uoči starta na Srpska openu Filip Krajinović, teniser iz Srbije.

Za prvog protivnika Krajinović će sutra imati svog sunarodnika Dušana Lajovića, a to će, kako je rekao biti jako težak meč.

“Naravno da mi nije drago jer igram protiv Lajovića, mi smo veliki prijatelji, ali prijateljstvo ćemo morati staviti van strane. Obojica smo spremni. Jako loše je vrijeme, biće sigurno teški uslovi i dugi reliji”, rekao je Krajinović.

On je istakao da će turnir u Banjaluci biti izuzetno jak, te da mu žrijeb nikako nije bio naklonjen. Priznao je da rezultati koje je imao u ovoj godini uopšte nisu dobri, što je razlog više da da sve od sebe, prenose Nezavisne.

“Nisam u dobroj situaciji što se tiče rezultata ove godine. Jako težak žrijeb imam, dosta naših je tu. Naravno i Novak je tu. Ali prva misao mi je Dušan Lajović koji je u dobroj formi”, naglasio je Krajinović.

Prema njegovim riječima, lošim rezultati iz ove godine, primorali su ga da igra i “manje” turnire kako bi sakupio neophodne bodove.

“Iskreno nisam mislio da ću morati igrati manje turnire, ali jednostavno bodovi mi trebaju. Ono što znam jeste da ću igrati Masterse u Rimu i Madridu jer sam upao u glavni žrijeb, kao i Rolan Garos. Između tih turnira igraću manje turnire čelendžere, kako bih skupio poene. Neću igrati turnire koji su na travi. Cilj mi je US open”, rekao je Krajinović.

On je dodao da u ovom trenutku nema glavnog trenera, jer je prekinuo saradnju sa Jankom Tipsarevićem, te da ne želi da žuri sa pronalaskom trenera.

“Nažalost nije uspjelo opet sa Jankom Tipsarevićem. Moram da kažem da mi pomažu Delić i Troicki i naravno da je Tošić tu. Ne bih da žurim, želim da nađem nekoga sa kim ću se slagati u potpunosti”, zaključio je Krajinović.