Krajinović pao poslije pet setova

13.02.2021. | 08:14

Nije uspio Filip Krajinović da iznenadi Danila Medvedeva. Nadoknadio je sprski as minus od dva seta u trećem kolu Australijan opena, ali je na kraju morao da pruži ruku četvtom nosiocu 6:3, 6:3, 4:6, 3:6, 6:0.

U prvom setu je praktično sve bilo riješeno već u prvom gemu. Medvedev je došao do dvije brejk lopte, drugu realizovao i stigao do brejka. Svoj servis je lako čuvao. Filip je u ovom dijelu igre osvojio samo tri poena na početni udarac Rusa. Još jednim oduzetim servisom Medvedev stiže do prednosti od jednog seta.

Krajinović je imao malo više šansi u drugom setu. U trećem gemu nije iskoristio brejk loptu za vođstvo od 2:1. Kazna je stigla u šestom, kada mu Rus bez izgubljenog poena oduzima servis. Mogao je Krajinović da se vrati u samom finišu seta. Pri rezultatu 5:3 imao je 15:40, dvije brejk lopte. Na njegovu žalost nijednu nije iskoristio, Medvedev drugu set loptu jeste za velikih 2:0 u setovima

Kako je meč odmicao momak iz Sombora je bio sve bolji. U četvrtom gemu konačno dolazi do prvog brejka i vodi 3:1. Međutim, već u narednom gemu ispušta prednost. Vratio je Medvedev set u egal. Uslijedila je serija gemova u kojima su i jedan i drugi imali šanse da naprave brejk. Filip u devetom spašava tri brejk lopte, a onda u desetom propušta set loptu na servis Medvedeva. Međutim, izborio se za još jednu priliku koju koristi i oduzima Rusu prvi set na turniru.

Nastavio je Filip da crta po terenu u četvrtom setu. Na startu je spasio dvije brejk lopte i to kao da mu je dalo dodatno samopouzdanje. Napadao je konstantno Medvedeva, koji je u čudu gledao ka svom boksu. Somborac pravi brejk u četvrtom gemu i stečenu prednost rutinski održava. Pri rezultatu 5:2 za Krajinovića, Medvedev je zatražio medicinski tajm-aut.

Nije to poremetilo Filipa. Rus je dobio svoj gem za 5:3. Krajinović na svoj servis dolazi do 40:15 i dvije vezane set lopte, a onda niotkuda pravi dvije duple greške. Sačuvao je na sreću prisebnost. Sjajnim poenom dolazi do nove set prilike koju koristi za poravnanje rezultata. Odluka je pala u petom setu.

Medvedev je furiozno počeo odlučujući dio igre. Odigrao je odličan gem na servis Krajinovića i uz dobijena svoja dva servis gema poveo 3:0. NIje više Filip imao snage. Sa još dva gema favorizovani Rus dolazi na gem od pobjede, do koga dolazi na servis Krajinovića za 6:0.

Naredni rival Medvedevu biće Amerikanac Mekenzi Mekdonald 192. igrač svijeta, koji je savladao Južnoafrikanca Harisa 7:6 (9:7), 6:1, 6:4.