Kraj za srpske tenisere! I Đere i Kecmanović završili takmičenje u Akapulku

18.03.2021. | 10:02

Obojica srpskih tenisera Laslo Đere i Miomir Kecmanović eliminisani su protekle noći sa turnira u Akapulku od Aleksa Zvereva i Grigora Dimitrova.

Kecmanović se namjerio na Dimitrova i skoro da mu ništa nije polazilo za rukom. Veoma slabo ga je služio servis (svega 46 odsto ubačenog prvog servisa), veoma loša realizacija je bila i prvog i drugog servisa, tako da nije ni mogao da računa na nešto bolje od poraza. Nije briljirao ni Bugarin, ali je ipak slavio i prošao dalje.

I pored problema sa servisom, u prvom setu se moglo vidjeti čak pet brejkova. Odmah na startu Kecmanović ga je napravio, ali je odmah i izgubio tu prednost. Potom Dimitrov i u četvrtom gemu dolazi do brejka prednosti koju gubi u devetom gemu, kada je servirao za set, ne iskoristivši četiri set lopte. Uslijedio je vrlo loš gem na servis Kecmanovića i Bugarin je poveo – 6:4.

U drugom setu Dimitrov dolazi do brejka ponovo u četvrtom gemu, čuva tu prednost i jedini put kada je Kecmanović imao priliku da se vrati u meč bilo je u sedmom gemu ovog dijela igre, kada ne koristi dvije brejk prilike, izvukao se bugarski teniser i već u sljedećem gemu oduzima gem na servis Kecmanovića, te završava meč – 6:2, nakon 87 minuta igre. Naredni rival u četvrtfinalu mu je italijanski teniser Lorenco Museti koji je napravio iznenađenje na startu turnira izbacivši trećeg nosioca Dijega Švarcmana, a potom i Amerikanca Fransesa Tijafoa. Museti je tako iz kvalifikacija dogurao do četvrtfinala.

Ni Laslo Đere nije imao nikakvih šansi protiv drugog nosioca turnira Aleksandera Zvereva – slabija realizacija servisa, čak osam duplih servis grešaka, pa i pored toga što je Đere uspio tri puta da brejkne Zvereva, Nijemac je to ipak učinio dvostruko više puta za prolaz u četvrtfinale.

I Đere je dobro krenuo, kao Kecmanović – brejkom, ali se u prvih pet gemova meča moglo vidjeti čak četiri brejka, po dva na obe strane, da bi Zverev do ključnog došao u devetom gemu za 5:4 i potom je sigurno odservirao za vođstvo u setovima. U drugom setu opet serija brejkova – četiri, ali je Đere tri puta izgubio svoj servis, pa je Zverev poslije 93 minuta igre prošao u četvrtfinale – 6:3.

NJemačkog tenisera čeka Norvežanin Kasper Rud koji je na turniru u Akapulku postavljen za osmog nosioca. /