Kraj za Srbiju na Evropskom prvenstvu!

08.12.2020. | 23:03

Ženska rukometna reprezentacija Srbije neće se takmičiti u drugoj fazi Evropskog prvenstva u Danskoj.

Srpski tim se poslije poraza od Hrvatske u trećem kolu nadao povoljnom rezultatu Mađarske u duelu sa Holandijom, ali se to nije dogodilo.

Rukometašice Mađarske izgubile su od selekcije Holandije u 3. kolu grupe C Evropskog prvenstva, što znači eliminaciju reprezentacije Srbije.

Ekipa selektora Ljubomira Obradovića je imala sve u svojim rukama, pobjedom nad Hrvatskom bi produžila sebi boravak u Danskoj, ali…

Srpkinje su poražene rezultatom 25:24, imale su priliku da izbore remi, bod i mjesto u drugoj fazi, ali nisu imale dovoljno koncentracije u posljednjem napadu.

Zbog toga, njima je bilo neophodno da Mađarska pobijedi ili odigra neriješeni meč protiv Holandije, aktuelnog prvaka svijeta.

To se nije dogodilo, Holanđanke, koje je Srbija savladala u prvom kolu, uspjele su da ostvare pobjedu rezultatom 28:24 i da sa svega jednim trijumfom, pošto su izgubile i od Hrvatske, odu dalje.

Nažalost, Srbiju je mjesta u drugoj fazi koštao i ubjedljiv poraz od Mađarske, od 12 razlike, samo dan pošto su uspjele da pobijede Holandiju.

Srpski tim je pokazao da ima veliko srce i uprkos lošoj organizaciji turnira, problemom sa pozitivnim rezultatima na virus korona kod dvije igračice, te povredi Andree Lekić, ostavio odličan utisak na smotri najboljih evropskih reprezentacija.