Kraj za odbojkaše na Evropskom prvenstvu: Nikola Grbić sa Poljskom eliminisao Srbiju

12.09.2023. | 21:08

Odbojkaši Srbije izgubili su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Poljske 3-1 (26:28, 25:15, 36:34, 25:17).

Ovom porazom u italijanskom Bariju selekciji Igora Kolakovića ugašen je san o plasmanu u polufinale kontinentalnog takmičenja i eventualnom osvajanju medalje.

Odbojkašima Srbije poraz u četvrtifinalu teško pada s obzirom da ih na ovom takmičenju dosad niko nije pobijedio.

Bio je ovo maratonski meč s obzirom da je počeo u 18 časova, a završio u 20.23 časova.

Uprkos porazu Srbija je pružila solidan otpor favorizovanim Poljacima.

Tokom cijelog prvog seta rezultat je bio tijesan i pa se došlo do 25:25, međutim u nastavku se odbojkaši Srbije bili staloženiji i napravli su dva poena razlike. “Orlovi” su uzeli taj prvi set 26:28.

U drugom setu gledali smo sasvim drugu sliku. Blijeda igra Srbije u napadu i odbrani dovela je do čak 10 poena razlike u korist Poljaka. Tim predvođen srpskim selektorom Nikolom Grbićem dobio je ovu dionicu rezultatom 25:15.

U trećem setu meč se vratio u egal igru pa se igralo poen za poen. Srbija je imala 10:9, da bi se u toj rezultatskoj klackalici došlo do 20:19 za Poljake. I u narednim poenima gledali smo pravu dramu u ovom maratonskom setu. Prednost se smjenjivala iz servisa u servis, a nakon odigranih 70 poena Poljska je iskoristila osmu set loptu za preokret od 2:1 u setovima

Egal igra nastavljena je u četvrtom setu, ali Poljaci dobrim blokom prave razliku od tri poena (13:10). Nakon srpskog tajm-auta nije se mnogo promijenilo, Poljaci dolaze do četiri poena razlike, i održavaju tu prednost zahvaljujući servis greškama odbojkaša Srbije.

Poljska će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati protiv Slovenije u četvrtak u Rimu.

Oznake: Odbojka, Poljska, Srbija