Kraj sage: Mesi poručio da ostaje u Barseloni, ne želi na sud protiv omiljenog kluba

04.09.2020. | 18:52

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi ostaće u tom klubu i u predstojećoj sezoni!

Argentinski napadač bio je riješen u namjeri da napravi senzacionalan potez i napusti Kataloniju godinu dana prije isteka ugovora, ali je na kraju došlo do drugačijeg epiloga.

Razlog je sporna otkupna klauzula u visini od 700 miliona evra.

Mesi i njegov otac Horhe tvrde da ona više ne važi i da može da ode bez obeštećenja, iz kluba i La Lige kažu drugačije, pa je 33-godišnji igrač krenuo linijom manjeg otpora i riješio da do kraja ugovora ostane na Nou Kampu.

Sve kako bi se se izbjegli sudski procesi sa klubom u kojem je ponikao i proveo 20 godina.

“Nikada ne bih mogao na sud, nikada ne bih mogao protiv kluba svog života. Barsa mi je dala sve i nikad se ne bih usudio na tako nešto. Zato sam odlučio da ostanem”, priznao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena u intervjuu za Goal.com.

Želja za odlaskom iz voljenog kluba stigla je kao posljedica izuzetno loših rezultata i cjelokupnog stanja.

“Kad sam rekao porodici da želim da idem, počela je drama. Svi su počeli da plaču, moja djeca nisu željela da odu iz Barselone i promjene školu. Ali želim da se takmičim na najvišem nivou, osvajam titule, budem komptetitivan u Ligi šampiona. Barem toliko da ne dozvoliš onakve poraze od Rome, Liverpula ili posljednji u Lisabonu. Sve je to uticalo na želju da napustim klub”, rekao je Mesi i dodao:

“Bio sam ubjeđen da mogu slobodno da odem, predsjednik je uvijek govorio da će to biti samo moja odluka. Ipak, sad govore nešto što nisu prije, govore da mora da se plati klauzula od 700 miliona evra. Svi znamo da je to nemoguće platiti. Zbog toga ću i ostati”.

Sad preostaje priprema za novu sezonu.

“Volim Barselonu, nigdje neću naći bolje mjesto nego ovdje. Ali, ipak, moje je pravo da odlučim šta ću da radim. Tražio sam nove izazove. To nije ništa loše. Potrebno mi je, klubu je potrebno, svima”, zaključio je Mesi.

U predstojećoj sezoni, čuveni Argentinac radiće sa novim trenerom Ronaldom Kumanom.

Da li saradnja sa Holanđaninom može da doprinese odluci da Mesi i poslije ljeta 2021. ostane u Kataloniji.