Kraj na Australijan openu za srpskog asa: Krajinović nemoćan protiv Švarcmana

18.01.2022. | 07:40

Filip Krajinović okončao je učešće na Australijan openu već u prvom kolu. Bolji od srpskog as bio je Argentinac Dijego Švarcman 6:3, 6:4, 7:5.

Meč je počeo sa tri brejka. Dva je napravio Švarcman, jedan Krajinović. Omaleni Argentinac je čuvao stečenu prednost, a onda još jednim oduzetim servisom u devetom gemu potvrdio je osvajanje prvog seta.

U drugom setu razmena brejkova se desila u finišu ovog dijela igre. I opet je bolje prošao Švarcmana. Uzeo je servis Krajinovića u osmom gemu, Filip je uzvratio u devetom, ali je Dijego ponovo bio sjajan u završnici seta i došao do 2:0.

Već tada je bilo jasno da momak iz Sombora teško može nečemu da se nada. Tačka je stavljena u trećem setu. Ponovo Švarcman pravi dva brejka i stečenu prednost čuva. Uspio je Krajinović pri rezultatu 5:2 da zaustavi i jednu meč loptu.

Smanjio je na 5:3, a onda u narednom gemu iskoristio brejk šansu i došao na 5:4 uz servis. Posao je Krajinoviću olakšao i Švarcmana, koji je iznenada upao u probleme jer su počeli da ga hvataju grčevi. Zbog toga je zatražio i medicinski tajm aut, prenosi Sportklub.

Filip je izjednačio na 5:5. Ipak Argentinac se posle toga pribrao. Uzeo je gem na svoj servis, a onda brejkom u 12. gemu izborio mesto među 64 najbolja u Melburnu.

Danil Medvedev, aktuelni šampion US opena i najbolje rangirani igrač u odsustvu Novaka Đokovića, sjajno je otvorio turnir u Melburnu.

Pobijedio je Rus Švajcarca Laksonena 6:1, 6:4. Zanimljivo je da je Laksonen napravio brejk već u prvom gemu. To je motivisalo drugog igrača svijeta da veže šest gemova za prednost od jednog seta.

Drugi dio igre Medved je rješio brejkom u petom gemu. Stekao je prednost koju nije ispuštao do samog kraja.

Najviše muke Danil je imao u trećem setu. Nije viđen nijedan brejk. Ušlo se u taj-brejk gde je u jednom trenutku bilo 3:3. Međutim, kada su zamjenili strane, četiri vezana poena osvaja Medvedev za prolaz u drugo kolo.

U narednom kolu Rus će odmjeriti snage sa boljim iz meča Brodi (Velika Britanija) – Kirjos (Australija).