Kraj ere u engleskom klubu: Bijelsa dobio otkaz u Lidsu

27.02.2022. | 16:49

Poznati argentinski stručnjak Marselo Bijelsadobio je otkazu Lidsu posijle tri nezaboravne godine na Eland roudu, ali i serije loših rezultata posljednjih nedjelja.

Predsjednik Lidsa Andrea Radricani priznao je u klupskoj objavi koliko mu je bilo teško i neprijatno da uruči otkaz “Lokou” poslije neuspjeha protiv Totenhema (0:4). Bio je to četvrti poraz ekipe u posljednjih pet mečeva i rastanak nije iznenadio bilo koga, ali jeste bio komplikovan.

“Ovo je bila najteža odluka koju sam morao da donesem tokom svog boravka u Lidsu, uzimajući u obzir sve uspjehe koje je Marselo imao u klubu. Sa Marselo smo imali tri nevjerovatne sezone i dobra vremena su se vratila na Eland roud. Promijenio je klupsku kulturu i vratio nam je pobjednički mentalitet”, rekao je Radricani.

“Momenti koje je stvorio, posebno u sezoni 2019/20, u kojoj smo se plasiirali u Premijer ligu, živjeće zauvijek sa nama u uspomenama. Tu uključujem sebe i navijače”, dodao je on.

Ipak, Lids mora da krene dalje i prema posljednjim infomacijama Bijelsu će naslijediti Amerikanac Džesi Marš, bivši trener Njujork Red Bula, Red Bul Salcbuga, pa Red Bul Lajpciga, prenosi Mondo.

Oznake: Otkaz