Kraj bez titule: NBA as završio karijeru sa 35 godina!

16.04.2024. | 20:59

Blejk Grifin odlučio je da završi karijeru mjesec dana poslije 35. rođendana. Riješio je da stavi tačku i da se povuče. Izabran je 2009. godine kao prvi pik od strane Los Anđeles Klipersa na NBA draftu, tu je proveo devet godina. Poslije toga igrao je još za Detroit, Bruklin i Boston. Šest puta bio je učesnik Ol-stara i mnogi ga pamte po zakucavanjima, uostalom pobijedio je na tom takmičenju 2011. godine.

Karijeru je završio bez titule, a imao je i veliki broj povreda. Oglasio se na društvenim mrežama. “Nikada nisam zamišljao da ću biti čovjek koji će da piše ‘pismo košarci’ za kraj karijere. I, još uvijek nisam taj čovjek. Ali, kada napravim retrospektivu svoje karijere, jedan osjećaj koji mi se stalno vraća i jedna stvar koju želim da izrazim je zahvalnost.”, počeo je Grifin.

Nekoliko ljudi stavio je u prvi plan. “Zahvalan sam za svaki momenat, ne samo na onim dobrim kao što su pobjede, nagrade, zakucavanja i momenti za pamćenje koje sam proveo sa porodicom, prijatlejima, navijačima, saigračima, trenerima. Mogao bih da nastavim da pričam o ljudima u mom životu koji su mi mnogo pomogli u karijeri… Ali u ovom kratkom pismu moram da se obratim mojim roditeljima Tomiju i Gejl, bratu Tejloru, za njihovu bezuslovnu podršku. Na kraju i mom agentu Semu Goldfederu koji je bio glas razuma i moj lični konsijerž.”

Na kraju je stigao i da se našali. “Takođe, zahvalan sam i za one momente koji nisu bili tako dobri. Porazi, povrede, previše operacije, lekcija, slomljenih srca. Ne bi ovo bilo pismo o penziji bez spominjanja hejtera. Sve to je učinilo ovih 14 godina u ligi nezaboravnim i zato sam zahvalan. Košarka mi je dala toliko toga u životu i ne bih promijenio ništa. Na kraju dolazi ono obavezno da se radujem sljedećem koraku u svom životu. Šalim se, završio sam. Hvala vam. Stanite. Da li sam ja taj čovjek?”, zaključio je Grifin aludirajući na početak pisma.